Seguim tenint propostes per millorar Cornellà


Després de 10 mesos de treball participatiu al juny el govern municipal va aprovar el Pla d’Actuació de Mandat (PAM). Tot i que anem tard, creiem que és positiu que un ajuntament compti amb un PAM; que expliqui que vol fer, quines són les seves prioritats i també que faciliti que la ciutadania opini al respecte. A diferència d’altres grups, que no han participat, nosaltres si hem volgut fer aportacions en el procés de debat d’aquest PAM. Sovint qüestionem moltes de les decisions i de les gestions del govern, però quan una cosa no ens agrada intentem generar alternatives i fer propostes. Per això, en aquest dos anys de mandat hem fet propostes al debat del reglament orgànic, al cartipàs municipal, als pressupostos municipals i a tot allò on creiem que es pot influir per transformar la ciutat.http://www.iniciativa.cat/sites/default/files/pam_cornella_0.pdf

ICV-EUiA hem fet més de cinquanta aportacions al PAM, i la majoria han estat incorporades al document. Propostes adreçades a millorar el funcionament de l’Ajuntament, a prioritzar les polítiques socials i ambientals i a millorar la transparència i la participació. Hem proposat mesures com reforçar el Citilab i el seu arrelament a la ciutat, incrementar el parc d’habitatges públics i de lloguer social, apostar per la rehabilitació d’habitatges i l’oficina d’eficiència energètica, reforçar els serveis d’inclusió social o educació (oficina d’escolarització, més tarifació social, socialització de llibres i nova zonificació escolar), impulsar el recinte de Can Bagaria com a motor de la cultura, la creació i l’economia social, o concretar el Pla Estratègic de Cultura i la redefinició del projecte urbanístic de Ribera-Salines. Hem intentat que part de la proposta que tenim per Cornellà es reflexi en la feina que fa un Ajuntament que és de tots i totes.

I seguim fent propostes. Així, el Ple de Cornellà va aprovar la nostra moció per elaborar una guia de contractació pública social. És possible establir clàusules socials en els contractes municipals amb empreses i aquesta eina s’ha de fer servir més per lluitar contra la pobresa i la precarietat. Volem que tota contractació que faci l’Ajuntament tingui criteris de sostenibilitat, d’igualtat de gènere, de condicions laborals dignes o d’inclusió de persones amb diversitat funcional. Després d’anys de debats, Cornellà, per fi, tindrà una guia de contractació com la que ha fet l’Ajuntament de Barcelona, amb una comissió tècnica que vetllarà pel compliment de les clàusules socials durant l’execució dels contractes. 


Per acabar explicar que en el darrer Ple Municipal vam tornar a parlar del Referèndum. Seguim defensant el que vàrem dir a les eleccions autonòmiques i a les generals i a tots els espais de debat on hem participat: la solució passa per un referèndum vinculant, amb garanties democràtiques i reconeixement. Lamentem i combatem l’immobilisme del PP però tampoc entenem l’estratègia de JxSí i la CUP. Amb una llei presentada fora del Parlament, sense possibilitat de debat, amb un cens que encara no coneixem, i una administració electoral escollida a dit faran que el Referèndum enlloc de ser una solució sigui un problema per Catalunya i, de retruc, per Ajuntaments i treballadors i treballadores públics. L’1 d`octubre pot significar moltes coses, però ara per ara no és el referèndum que nosaltres defensem i Catalunya necessita. 

Comentaris