Un Mercadona a la Plaça dels Enamorats

Avui he destinat una estona a llegir “El Corn”, la revista que publica Cornellà en Comú-Crida per Cornellà. L’he llegit amb actitud positiva i amb voluntat de sentir-m’hi reflectit, ho prometo. La conclusió que en trec però és que hauré de recuperar els articles de fa uns anys quan titulava “El Ple que no us explicarà el Cornellà Informa” i afegir “ni El Corn”Sort que els Plens estan gravats i hi ha retransmissió en streaming, perquè la diferència entre el que es diu que es vota i es debat i la realitat és enorme. Ja no parlo només de qüestions que són d’opinió política o fins i tot tècnica, parlo de votacions que no es fan al Ple i que es diu que s’ha fet i a sobre es posen amb titulars.

Per posar alguns exemples. Cornellà, el Ple de l’Ajuntament, no va votar fer una Renda Garantida Local. Cornellà va votar donar suport a la Renda Garantida de Ciutadania que mitjançant una Iniciativa Legislativa Popular s’està debatent al Parlament. Quin sentit té demanar a la Generalitat que hi hagi un prestació econòmica per tothom que es queda sense feina i no pot cobrar pensions o subsidis i en la mateixa moció dir que si no ho fa ja ho farem des de l’Ajuntament? Més enllà de l'absurda estratègia cal tenir clar que ni és competència municipal pagar subsidis o rendes estables ni tenim els recursos ni cobrem els impostos per fer-ho. Ni l’Interventor  ni el Ministeri ens deixarien fer aquesta despesa que podria ser de fins a 15 milions a l’any per l’Ajuntament de Cornellà!!! Pagarem des de l’Ajuntament les pensions de viduïtat o les no contributives en la propera retallada? Quin “Chollo” per Junqueras i Montoro. En qualsevol ccas, la moció no anava d'una renda local. Cornellà va votar ser ciutat promotora de la Renda Garantida de Ciutadania Catalana, això sí.

Cornellà tampoc va votar rebaixar la proposta de millora de les condicions laborals de la Guàrdia Urbana. No entenc com es pot primer demanar la dissolució de part de la policia local i després donar suport a una moció del grup de Ciutadans. Ja vaig explicar-ho en el seu moment. La Policia Local és un col.lectiu bàsic a l’Ajuntament, però  no estem d’acord en que hi hagi negociació sindical sobre la guàrdia urbana fora del que és la mesa de negociació de les condicions laborals de TOTA la plantilla de l’Ajuntament. Tot i això, vàrem votar i aconseguir que es fes una reunió específica per analitzar les condicions de treball de la Policia Local i les possibles millores a implementar, això si es va votar.

Cornellà tampoc va votar una moció contra el desplegament del Programari lliure, el PSC va fer una moció alternativa a la que havia fet  Cornellà en Comú copiada de Cerdanyola crec, i no van arribar a una acord. 11 vots del PSC contra 4 o 5 (no recordo si encara hi era al grup la regidora Mari Carmen López) de CPC-CEC. No ens agrada la moció però en contra del Programari lliure....?


I el darrer exemple., n'hi ha més però ho deixo aquí. Cornellà no va votar fer un Mercadona a la Plaça Catalunya/Av del Parc. A Cornellà es va votar traslladar edificabilitat, ja se que és un concepte molt tècnic, de la Plaça dels Enamorats, on podria haver-se construït de manera privada un bloc de pisos, al solar històricament desocupat de la cantonada de l’Avinguda del Parc amb Plaça Catalunya. Amb aquest trasllat de “drets de construcció” el propietari privat ha pogut fer una operació per construir una residència per gent gran, i, en els baixos ha pogut generar uns locals comercials que lloga a qui vol. En aquest cas ha estat Mercadona com podia haver estat Media Market, Caprabo o l’FNAC, però l’Ajuntament no ha decidit, només ha posat les condicions de l’activitat comercial que s’hi pot desenvolupar. No és la mateixa decisió del LIDL que si que s’ha ubicat a un local propietat de l’Ajuntament.

En resum, oi que jo no dic que Cornellà en Comú prefereix fer pisos i un Mercadona  a la Plaça dels enamorats que a Plaça Catalunya? Doncs no diguem més que ICV-EUiA  hem votat a favor d’obrir un nou Mercadona, no confonguem més a la gent. Expliquem el que es debat i es vota si us plau.

Comentaris