Cap protesta sense proposta.



Aquest va ser el nostre missatge en la sessió d’investidura de l’Ajuntament del juny de 2015, i amb aquest lema “Cap protesta sense proposta” hem encarat tant el debat de l’Acord Social com el de l’aprovació inicial dels pressupostos de Cornellà per l’any 2017. Tant en un cas com en l’altre el nostre grup ha presentat propostes i mesures aplicables que volen defensar els drets socials i la dignitat de les persones. 

En el nou Acord Social ¨Per una ciutat inclusiva i igualitària”, signat per les principals entitats socials, vàrem incorporar propostes d’ocupació, cooperativisme, pobresa energètica o infància. En el projecte de pressupost 2017, que consolida les aportacions que vàrem fer al pressupost 2016 com la tarifació social a escoles bressol o l’augment de recursos per polítiques socials, també hem fet aportacions. Hem aconseguit incrementar els recursos per habitatges de lloguer social, l’arranjament d’habitatges de gent gran sola i per l’oficina per l’eficiència energètica. Hem proposat arribar fins els 1.100.000€ en ajudes municipals a famílies amb dificultats socials ( subministres, aliments, menjadors escolar, activitats extraescolars i d’estiu,...) i millorar la durada i condicions dels Plans d’Ocupació incorporant professionals per l’atenció a les persones. També hem augmentat els recursos per cooperació i solidaritat així com pel desenvolupament dels projectes culturals de Can Maragall i Can Bagaria.

Però la principal proposta que hem traslladat al Govern Municipal, que és qui ha de gestionar el pressupost, té relació amb la plantilla de l’Ajuntament. De poc serveix tenir recursos si no tenim un equip humà potent que els gestioni. Dels quasi 95 milions d’euros del pressupost de Cornellà més de 30 suposen la despesa en sous de les treballadores i treballadors municipals. És lògic doncs, plantejar-se com fem per aprofitar al màxim la capacitat de les persones treballadores de l’Ajuntament. Cal millorar el funcionament i l’organització i, si Montoro no ho torna a impedir, és el moment oportú per millorar les condicions laborals dels treballadors municipals. Calen diners per realitzar el 2017 noves valoracions de llocs de treball, un pla de formació ajustat a aquesta valoració, i la millora de les condicions laborals que s’acordi en la negociació d’un nou Conveni Col·lectiu de l’Ajuntament. I cal fer extensives aquestes millores a la plantilla de PROCORNELLÀ, TECSALSA, el CITILAB i també de la Fundació per a l’Atenció a les Persones Dependents; que ha de ser tractada com un servei públic i que ha de tenir un conveni propi.

Volem avançar. Per això hem intentat ser fidels a la idea; "cap protesta sense proposta". No es tracta de votar que NO perquè estem a l’oposició. Es tracta de confrontar models amb el govern del PSC, de modificar i revertir polítiques municipals amb les que no hem estat d’acord. No existirà projecte alternatiu al del PSC si no s’és capaç de fer propostes creïbles. Es tracta que des de la proposta concreta es pugui anar construint el projecte de ciutat que defensem per Cornellà.  Ara s’ha fet una aprovació inicial, però estem a l’espera de rebre aportacions de grups polítics i entitats al pressupost, amb voluntat d’escoltar-les i si s’escau de donar-hi suport com hem fet amb les d’ERC.

Comentaris