Els meus semàfors de la diada de 2016.

Un cop arribat a casa després d’una diada històrica poso les meves notes, els meus semàfors.
Mayayo intervenint a acte reconexement  diada 76 a Sant Boi
Verd. A la commemoració dels 40 anys de la diada del 76. A l’equip de l’Ajuntament de Sant Boi i de les organitzacions socials i polítiques que han organitzat o han participat dels actes de reconeixement. A l’Andreu Mayayo per la lliçó d’història política i social que ha donat a l’acte institucional d’avui a la tarda a Sant Boi. També a la societat civil que s’ha mobilitzat pacíficament a tot arreu per reivindicar els drets nacionals de Catalunya.

Àmbar/taronja. A les organitzacions polítiques que tot i organitzar actes de reconeixement a la diada del 76 han estat incapaces d’organitzar actes conjunts, representatius i inclussius. No era això companys el que va passar al 1976. La gent treballadora del Baix Llobregat que també va omplir la plaça Catalunya de Sant Boi el 1976 ha quedat invisibilitzada en els actes d’ERC+CUP+PODEM i també d’EnComúPodem. També mereix un àmbar el desproporcionat i desequilibrat seguiment comunicatiu que mitjans com TV3 i CatRàdio han fet de la diada.

Vermell. A l’excés de gesticul.lació del PP i Ciutadans absents de TOTS els actes institucionals de la diada de Catalunya, inclosos alguns gens sectaris com els de Cornellà o Sant Boi farcits d’entitats ciutadanes molt poc sospitoses de ser “separatistes”. Una manca de respecte a la ciutadania i les seves institucions. També vermell al Govern de Catalunya i en part a Junts pel Si, Omnium i la ANC per haver estat incapaços d’enviar una representació proporcional i a l’alçada a l’acte institucional que ha organitzat l’Ajuntament de Sant Boi per recordar la diada del 76. Encara és més greu quan l’acte s’havia endarrerit dues hores, fins les 19:30, per permetre la presència de membres de partits i organitzacions que es manifestaven per estar “a punt” unes hores abans.

Comentaris