Defensem l’Educació Pública. Ens hi va el futur


El passat dijous 24 de febrer, desenes de ciutadans i ciutadanes de Cornellà ens concentràvem a la plaça de l’Ajuntament per reclamar a la Generalitat que no prenguin decisions sobre les escoles públiques de la nostra ciutat sense haver parlat amb les associacions de mares i pares, mestres i Ajuntament. El manifest de la concentració unitària era aquest:

MANIFEST COMUNITAT EDUCATIVA #REDUCCIORATIOP3

El nou Govern de la Generalitat fa gairebé 2 mesos que ha aterrat i ha manifestat la voluntat de tancar una vintena de línies de P3 a diversos municipis de la comarca per al proper curs, 2 de les quals seran tancades a Cornellà.
Els grups municipals de l’Ajuntament de Cornellà van aprovar al Ple del mes de gener una moció conjunta manifestant el seu rebuig a les intencions transmesa pels Serveis Territorials d’Ensenyament del Baix Llobregat pel tancament de línies de P3.
Per evitar aquest tancament es demana diàleg amb la comunitat educativa i governs locals així, com la reducció de ràtios fins a 20 alumnes per als nous grups de P3, garantint el manteniment de la plantilla de professorat. Volem remarcar que als pressupostos de la Generalitat per al 2015, la subvenció a escoles privades concertades ha pujat el 17,3% mentre que el pressupost en educació pública es manté retallat en xifres per sota de les del 2010.
Aprofitant la baixada de natalitat, demanem  que la reducció de ràtios sigui generalitzada, tant a les escoles d’infantil i primària així com a les de secundària,  i no només en aquells centres que siguin considerats d’alta complexitat. Volem que com a mínim es respectin els mateixos criteris en el procés de preinscripció a la pública que a la concertada, i que en cap cas es doni prioritat a les escoles concertades. Per una Educació Pública,Laica i de Qualitat. Exigim la reducció de ràtio a P-3 i cap tancament de línies a l’Escola Pública!
Com explica el manifest, els grups municipals ja fa mesos que treballem perquè l’educació pública a Cornellà no empitjori; lluitant contra el tancament d’aules de P3, reivindicant més beques menjador, o exigint inversions en l’Escola d’Educació Especial Virolai o les Escoles Bressol. Fins i tot hem assistit a la compareixença de la nova Consellera d’Ensenyament al Parlament per reclamar coses com que s’inverteixi en les escoles públiques els 29 milions d’euros que paga la Generalitat cada any a 16 escoles de l’Opus Dei.
Ens indigna que de nou la Generalitat s’oblidi de Cornellà i del Baix Llobregat a l’hora de fer inversió en educació. Cornellà és una ciutat pobra que necessita apostar per la seva gent per sortir de la crisi, i la millor manera d’apostar per la gent és oferir oportunitats educatives. Per millorar socialment cal garantir que tothom pot accedir a una educació pública de qualitat; amb beques, sense aules massificades, amb mestres de suport, amb equipaments dignes,...
És cert que a Cornellà tenim menys nens i nenes amb dos i tres anys d’edat, però també és cert que hi ha més necessitats socials. Per tant, abans de tancar escoles i aules, i d’estalviar-se diners en Educació, la Generalitat hauria de fer que les aules tinguin menys alumnes i que així les mestres puguin treballar millor. De fet, ho està fent a escoles de municipis amb alcaldes de CiU com a Premià. Per què no s’escolta a Cornellà? 

https://premianoticies.wordpress.com/2016/02/17/premia-de-mar-conservara-11-linies-de-p3-el-curs-que-ve-i-rebaixa-la-ratio-a-176-alumnesaula/

Comentaris