15.000 vots perquè el 2016 porti canvis.



L’any 2015, un dels anys més electorals de la història, ha tornat a ser un any dur per molta gent de Cornellà. El 2015 ha estat l’any en que la paraula crisi ha anat essent substituïda per precarietat i això no és cap bona notícia. Tant de bo el 2016 porti canvis a millor. Tant de bo la gent de Cornellà trobem feines dignes i puguem pagar els costos dels nostres habitatges. Tant de bo recuperem unes pensions de jubilació dignes i els serveis de la llei de dependència. Tant de bo millorin les nostres escoles, la nostra sanitat i els nostres serveis bàsics. Tant de bo el nostre dia a dia deixi de ser vist com un espai de negoci i passi a ser un espai de Drets i llibertats.

El 2015 va acabar amb un fet insòlit a Catalunya i a Cornellà, que potser les festes nadalenques i de cap d’any van tapar una mica. Per primer cop des de 1979 a Cornellà unes eleccions no les ha guanyat el PSC. El 20 de desembre a Catalunya i a Cornellà va guanya les eleccions la Coalició EN COMÚ PODEM. Com a membres d’aquesta coalició i com a persones implicades a nivell local en el seu dia a dia, des d’ICV-EUiA agraïm el suport de les quasi 15.000 persones de Cornellà que heu votat aquesta opció. Gràcies pel suport i hi seguirem treballant.
Treballant perquè la gent recuperi els seus drets i per enviar al PP i a Rajoy de vacances indefinides. El 20 de desembre es va votar canvi. Un canvi d’arrel, en profunditat. No qualsevol canvi, ni un canvi cosmètic, de modernitat lliberal com promet Ciutadans, ni un retorn al pragmatisme passat del PSOE. ICV i EUiA creiem que cal sumar per fer fora Rajoy. No podem acceptar que el PP és mantingui al poder, estan en joc qüestions vitals per la gent treballadora. Per això ens hem integrat a EN COMÚ PODEM i hem hagut de fer renúncies. Cal generositat per sumar, i això hauria de servir per tothom.
En aquests moments, EN COMÚ PODEM és la “Confluència en Majúscules”, la Gran Coalició d’Esquerres que calia fer. Una coalició de suma, amb objectius clars, i entre gent de diversos projectes polítics com ICV, EUiA, Podemos, Barcelona en Comú, o Equo. Un projecte que sobretot volia acabar amb els quatre anys de majoria absoluta del PP i el retrocés històric en drets i llibertats que ha suposat el seu govern a la Moncloa.
EN COMÚ PODEM, i ICV-EUiA com a part de la coalició, tenim mesures pel canvi i les hem posat damunt de la taula tant a Catalunya com a l’Estat;  el referèndum a Catalunya, el pla de rescat ciutadà amb renda garantida de ciutadania, la derogació de les reformes laborals, abanderar la lluita contra el canvi climàtic apostant per un sistema elèctric públic, o fer de la lluita contra les violències masclistes una qüestió d’estat.
Cal un canvi en profunditat al Govern de l’Estat i des de Catalunya hi podem aportar i molt, estan en joc la convivència, la cohesió social, la sostenibilitat ambiental, la igualtat de gènere o la pròpia democràcia. Tant de bo el 2016 sigui millor i tinguem governs de canvi tant a Catalunya com a l’Estat. Governs que defensin els drets de la gent treballadora. En definitiva, que el 2016 sigui l’any dels governs d’esquerres.

Comentaris