La Confluència en Majúscules és EN COMÚ PODEM.

Poc abans de les eleccions municipals ja vaig escriure que per mi és clau per una coalició o projecte polític de suma tenir clar quin és el teu objectiu, que vols aconseguir, que vols canviar. De fet, crec que aquí recau l’èxit o el fracàs de diverses confluències presentades en les eleccions municipals i autonòmiques arreu de l’Estat.  Fer fora les polítiques neoliberals i/o reaccionàries de Fabra, Aguirre, Barberà, Trias, Albiol, etc. eren un objectiu desitjat per molta gent i gràcies a coalicions i acords amplis d’esquerres va ser possible.
Segurament per això en l’acte de presentació de la candidatura ENCOMÚ-PODEM que es va fer a Cornellà fa uns dies tant en Sergio Gómez, coordinador d’EUiA i regidor a l’Ajuntament, com jo mateix vàrem insistir en la necessitat de sumar per fer fora el PP en les properes eleccions generals del 20 de desembre.
Ara si que cal sumar . En aquests moments,  la “Confluència en Majúscules”,  la Gran Coalició d’Esquerres que calia fer és aquesta, una coalició entre gent de diversos projectes polítics; Iniciativa per Catalunya Verds, Esquerra Unida i Alternativa, Podem, Guanyem Barcelona-Barcelona en Comú, o Equo, que vol acabar amb els quatre anys de majoria absoluta del PP que han suposat un retrocés històric en drets i llibertats de tots i totes.
No podem acceptar que el PP és mantingui al poder , estan en joc qüestions vitals per la gent d’esquerres com la convivència, la cohesió social, la sostenibilitat ambiental, la igualtat de gènere o la pròpia democràcia. Per això, ara les organitzacions d’esquerres catalanes hem estat tot el generoses que ha calgut, sumem i facilitem que es pugui crear una llista de regeneració democràtica per les eleccions al congrés.
Cal un canvi en profunditat al Govern de l’Estat i des de Catalunya hi podem aportar i molt. Per això en Comú Podem presenta un conjunt de propostes elaborades de forma col·lectiva i que podem resumir en 10 mesures pel canvi:
REFERÈNDUM I PROCÉS CONSTITUENT: Volem decidir el nostre futur, en fraternitat amb la resta de pobles veïns. 
PLA DE RESCAT CIUTADÀ: Combatre les desigualtats: Renda Garantida de Ciutadania, aturar tots els desnonaments per motius econòmics que puguin conduir a una falta d'habitatge, acabar amb els talls de subministraments bàsics i la pobresa energètica, garantir el dret a l'accés a uns Serveis Socials Públics i de qualitat.
FEINA DE QUALITAT: Foment de l'ocupació en sectors com el de les energies renovables, la rehabilitació energètica, la mobilitat sostenible, l'educació i salut públiques i la cura de les persones dependents. Derogació de les reformes laborals.
BLINDEM ELS SERVEIS PÚBLICS, AMPLIEM DRETS I BENESTAR: Millorar el Servei Nacional de Salut, garantir una educació pública i democràtica, que respecti la immersió lingüística. Garantir l’equitat en l’accés. Facilitar l’accés a l’educació universitària.
UN MODEL FINANCER AL SERVEI DE LES PERSONES: Impulsar la banca pública, les finances ètiques i les iniciatives cooperatives, així com sortir del corsé del deute.
GARANTIR EL DRET A L’HABITATGE: Aprovar la dació en pagament i coresponsabilitzar les entitats financeres en l'habitatge públic de lloguer.
UN TERRITORI SOSTENIBLE I LLIURE D'AGRESSIONS: Abanderar la lluita contra el canvi climàtic, apostar per un sistema elèctric públic, i accelerar la transició energètica cap a la generació 100% renovable.
FER DE LA LLUITA CONTRA LES VIOLÈNCIES MASCLISTES UNA QÜESTIÓ D’ESTAT: Dret a l'avortament i al propi cos. Garantir el Dret al Propi Cos, Salut Sexual i Reproductiva. Situar la cura al centre de les polítiques.   
SOLIDARIS I COMPROMESOS AMB ELS QUI ESTAN LLUNY I AMB ELS QUI ESTAN A PROP: Tancament immediat dels CIE i acollida de refugiats. Llei contra el racisme i la xenofòbia. Promoció dels drets humans i reforçar la cooperació al desenvolupament.
RADICALITAT DEMOCRÀTICA: Política transparent, lliure de lobbies i de corrupció, amb la participació de la ciutadania, sense “mordasses”!
Per tot això, més que mai, cal que el 20 de desembre sumem i votem per fer un canvi profund, just i democràtic a l’Estat.
http://encomupodem.cat/

Comentaris