Propostes per Cornellà (entrevista al Viu)

Us adjunto les respostes a l'entrevista que m'ha fet la revista Viu Cornellà.http://www.elginjoledicions.com/infocapsa472.html?id=7574Entrevista VIU Cornellà ( Llegiu número complert a http://issuu.com/elginjol/docs/viucornellaabril2015 )


-Qui ets?  
Tinc 38 anys, sóc pare d'una nen i un nen, i després de viure a Gavarra, Almeda i Centre ara sóc veí del barri del Pedró. Sóc Diplomat en Treball Social i m’he especialitzat en Estudis Socials i Culturals. He treballat com Educador i Treballador Social i en l'àmbit de l’exclusió, la protecció de menors i la Justícia Juvenil des de 1995. Vaig lluitar contra el Servei Militar des del Consell de la Joventut. Vaig ser jugador i entrenador del CB Cornellà i President de l'AE Joventut Riera. Tot i que ara hi participo com a pare, he estat monitor dels Esplais Mowgli i Gavina i formador d'Educació en el Lleure. Sóc membre Consell de l'Institut del Teatre. Vaig combinar la meva feina amb la responsabilitat de Regidor de Serveis Socials, càrrec al que vaig renunciar el gener de 2002 per desacords amb l’alcalde. Des de 2007 torno a ser regidor a l'Ajuntament de Cornellà i també Diputat a la Diputació de Barcelona.

-Per què han d'anar a votar els ciutadans a les eleccions municipals? 
Cornellà la primera força en les eleccions municipals de 2011 fou l’abstenció, no el PSC. És el moment de mirar l’Ajuntament d’una manera diferent. El 24 de maig no votem Independència, ni si ens agrada Rajoy o no, votem les persones que han de dirigir el nostre Ajuntament i això és suficientment important. Un Ajuntament que mou un pressupost de quasi 100 milions d’Euros i 600 treballadors/es, i que pren moltes decisions que afecten el nostre dia a dia, no el poden “gestionar” només 25 persones o només 1 alcalde. L’hem de governar entre tots i totes i el primer pas per fer-ho és anar a votar el 24 de maig.

-Què és el millor i el pitjor que has fet en la darrera legislatura? El millor ha estat acordar la posada en marxa de mesures socials com la Oficina de Mediació Hipotecària i d’altres per ajudar la gent que pateix per mantenir el seu habitatge o no té feina. El pitjor no haver tingut suficient capacitat perquè l’Ajuntament rebutgés la implantació d’Eurovegas, i no haver convençut al govern municipal perquè s’activés la Tarifació Social en els preus dels serveis municipals, o es modifiqui els Reglaments perquè la gent pugui participar més dels Plens.

-Què pot fer i farà el teu partit per lluitar contra la corrupció i reduir l'atur? El millor antídot contra la corrupció és la transparència. Nosaltres apostem per una gestió participativa de la inversió pública i una auditoria ciutadana del deute municipal. La ciutadania hem de poder decidir i hem de saber clarament què és deu, què es contracta, a qui i per què, que fan totes les àrees municipals en cada moment, quines subvencions es donen i que costen els serveis. Proposem un Pla de reactivació econòmica basat en l’economia cooperativa, la recuperació dels locals buits, i els ajuts a la contractació i al comerç.

Comentaris