Una oportunitat que podem aprofitar.

Faig pública la carta que he enviat al conjunt de persones inscrites per votar a les primàries obertes d'ICV i que votaran el cap de llista municipal del 15 al 19 de desembre.

Per què em presento per encapçalar la llista d’ICV?
“Per capgirar-ho tot fa falta tenir nassos…”. Aquesta és la frase que obre el meu perfil de twitter i si no fóssiu de Cornellà podríeu sospitar que aquesta frase només és un eslògan que apel.la a la valentia, al risc, a la tenacitat o fins tot que està farcit de testosterona, però no ho és. Si, en canvi, sou de Cornellà recordareu que amb aquesta frase comença l’himne del Festival Internacional de Pallassos de Cornellà.
Per mi i per la meva generació segurament és el Festival, i potser la Nit de Reis, la primera gran activitat cultural municipal que recordem, les poques que podem recordar de l’Ajuntament del PSUC, com a infants.. Aquelles petjades de sabata de Pallasso pintades pels carrers d’una ciutat implicada són per mi una mostra de la Cornellà que cal recuperar i per la que he treballat tots aquests anys des dels moviments socials i a l’Ajuntament.
No us negaré que el mandat municipal que ara acaba ha estat un mandat complex i intens. La situació social que viu la gent, les retallades de CiU i el PP, i les pulsions polítiques que ha viscut i que viu Catalunya i l’Estat han “condicionat” i han “tapat” més enllà de l’esperable la “vida política” municipal. Vivim moments de repolitització, on més i més gent s’interessa pel que passa en política però tot i això la Política Municipal continua essent la gran desconeguda per la gent de Cornellà; poca informació, menys debat i molt rumor sense contrastar. Avui molta de la política, també la municipal, sembla que es fa amb missatges de 140 caràcters en les xarxes socials, i no ho criminalitzo, però és innegable que així la política té poc rigor i menys utilitat.
Fa quatre anys, els homes i les dones d’ICV em vàreu triar com a cap d'una la llista que va ser votada per més de 3500 dels nostres veïns i les notres veïnes, i sempre us estaré agraït. Llavors em vàreu donar l’oportunitat d’encapçalar el nostre projecte en unes eleccions municipals i m’heu donat l’oportunitat d’aprendre, durant més de quatre anys, de la nostra ciutat i del nostre Ajuntament. Crec que ho he aprofitat. Avui conec l’Ajuntament més de com mai l’havia conegut, i com jo la resta del Grup Municipal. Hem fet desenes de propostes viables per millorar les propostes del govern per respondre a les necessitats dels cornellencs i cornellenques, sabem que es poden fer coses diferents, més innovadores, amb major impacte social, i sabem, perquè ho hem demostrat, que a Cornellà es pot fer política i governar de forma més democràtica, oberta, sensible i transparent.
Un honor compartir primàries amb l'amic Edu Jodar
Crec que és agosarat parlar d’un final de règim a Cornellà, però és evident que al govern municipal se li estan esgotant les idees i la seva capacitat de relació social. Ja veurem quin suport electoral acaba tenint el PSC el 24 de maig de 2015 però sembla que aquest any sí poden perdre la majoria absoluta o fins i tot una mica més si organitzacions com ICV som capaces de fer propostes alternatives creïbles. S’obre un horitzó d’oportunitats per les polítiques d’esquerres, per la regeneració democràtica, per fer que el govern municipal generi més confiança amb les seves formes de fer, per construir de manera diferent la Cornellà del 2020.
Crec tenir l’energia, la sensibilitat, l’experiència i la capacitat necessàries per encapçalar l’equip d’homes i dones que ICV, amb d’altres organitzacions i persones de Cornellà, sigui capaç de vertebrar en una candidatura per a les eleccions municipals. A mi no se m’han esgotat les idees, tampoc a tots i totes vosaltres, i per això et demano el teu suport en les primàries obertes que celebrarem aquests dies. Unes primàries històriques, on per primer cop tindrem dos candidats, i que demostren que a ICV tenim molta capacitat i moltes alternatives, moltes idees i moltes persones, homes i dones, que poden encapçalar les nostres candidatures. Us proposo que participeu del procés i us demano que em manifesteu la vostra confiança per encapçalar el projecte d’ICV i em doneu el vostre suport, crec que pot ser la millor manera d’aprofitar aquesta oportunitat que ens donarà Cornellà per construir una alcaldia diferent. Per capgirar-ho tot fa falta tenir nassos! Visca Cornellà!

Arnau Funes Romero

Comentaris