Referèndum ara.

Adjunto l'article en versió llarga que em publicarà "La Premsa del Baix" aquesta setmana



No ens val canviar un rei per un altre. L'abdicació de Joan Carles de Borbó és una oportunitat per obrir una etapa nova i canviar les coses profundament. Coronar Felip VI sense més és un error històric. Esperarem 40 anys més per plantejar-nos si volem Monarquia o República? Mai podrem votar al cap de l’Estat? 

És innegable que avui cal un nou procés constituent, una reforma profunda de les regles del joc polític, basat en major participació ciutadana i més democràcia. Per això podríem haver aprofitat per decidir ara el model d’Estat que volem i com volem que funcionin els governs que prenen decisions que ens afecten. 
La majoria de la gent del Baix Llobregat no vàrem votar la Constitució del 78 perquè no teníem edat, i per això no acceptem que el relleu sigui amb una Llei Orgànica aprovada gràcies a la majoria absoluta del PP, i el suport del PSOE, UPyD. 
En les mocions que estem portant als Ajuntaments de la comarca (Prat, St Joan,...), i que estem aprovant amb suports de regidors del PSC, manifestem que des del compromís amb els ideals de justícia, llibertat, igualtat i fraternitat, hereus i hereves del llegat social, cultural i emancipador de la II República, no acceptem un relleu automàtic mitjançant una Llei orgànica sense obrir l’oportunitat democràtica de consultar la ciutadania i debatre i decidir sobre el model d’estat.
Alhora que "ens reafirmem en la necessària continuïtat del procés de consulta sobre el futur polític de Catalunya", volem que s'obri una oportunitat per començar una nova etapa i canviar per millorar. Reclamem a l’Estat espanyol que impulsi un procés constituent per a plantejar la República i un altre model d’Estat utilitzant tots els mecanismes que preveu la Constitució Espanyola.
Volem decidir, i no esperarem 40 anys! No tenim por. Referèndum Ara!


Comentaris