Parlar del Castellà i immigració i no d’Educació i Pobresa.

Versió llarga de l'article que publicarà Cornellà Informa.


El PP fa populisme amb les ajudes socials i el català. El nerviosisme municipal del PP és cada dia més evident. Consultant les actes dels Plensmunicipals ho veureu. Sense anar més lluny al darrer justificaven el seu retrocés electoral en el fet que als col·legis electorals hi havia pancartes de “SOS Educació” i en les 2 taules del Multireferèndum.
Potser temen que Ciutadans els prengui més electors o preveuen un ressorgir de Plataforma per Catalunya. En qualsevol cas, i deixant a part el debat sobre el procés nacional, els del PP de Cornellà i del Baix han decidit esprémer unes taronges que semblen donar bons resultats a altres zones. Jo tinc els meus dubtes, però han decidit que barrejar ajudes socials, immigració i català és la millor manera d’ajudar a la gent a sortir de la crisi, i en aquestes estem.
Els importa ben poc vulnerar el secret professional, la protecció de dades i dubtar públicament dels professionals dels Serveis Socials, si així guanyen vots. Xavier Garcia Albiol (alcalde en minoria de Badalona) o Antonio Gallego (regidor al Prat del PP i Diputat al Congrés) ja els han ensenyat el camí amb multitud de declaracions i articles demagògics i indignes de representants del poble.
Una llàstima que oblidin que el problema real dels Serveis socials a tots els nivells no és com es reparteixen els recursos i les ajudes que tenen, sinó que cada cop es necessiten més de recursos i que l’Estat i la Generalitat cada cop en destinen menys (Menys Prestacions d’Atur, RAI, Pensions, PIRMI, Dependència, Ajuts a famílies, Lloguer,...). Si la ciutadania ha de competir per accedir a un ajuda social això no té solució, tornem a l’edat mitjana on els pobres vivien de les engrunes que els deixaven els rics.
A les companyes i companys de l’Educació i el Treball Social us recomano llegir l’article de Gallego ( http://www.antoniogallego.es/articulo-opinion.php?id=50 ) de fa uns mesos a la revista del Prat sobre el tema Immigració i Serveis Socials, molt il·lustrador.
l'Espai de Benvinguda Educativa de Cornellà tanca per manca de recursos de Gene i Estat
Així doncs, després de fer el ridícul amb propostes als Plens per que hi hagi un control “polític” de qui rep ajudes socials i perquè, ara han decidit que cal generar un ambient, un clima, una percepció, a les nostres ciutats de que el Castellà és una llengua perseguida per l’Administració, i en especial per l’Ajuntament i TOTES les escoles. És curiós que algú que crec que no coneix l’escola pública de Cornellà (ni són pares, ni mares, ni mestres, ni alumnes de les escoles de la ciutat) i que habitualment s’expressa al Ple en Castellà digui això. Que hi farem no es basen en cap dada empírica, ni en la seva experiència personal, però sembla que tenen la raó divina!
El reguitzell de mocions del PP demanant que hi hagi més presència del castellà en les escoles i instituts de Cornellà ( Centres Cívics,Escoles Bressol, de Música, i d’Adults també!), i la seva negativa a que el Consell Escolar Municipal pugui debatre sobre com estan els centres i els equips educatius i com els afecta la LOMCE, no els portarà enlloc i només generaran fractura cultural..
Volen “pintar” una ciutat que no existeix. Els nois i noies que acaben els seus estudis tenen el mateix nivell de català que de castellà (bastant més alt que de mates per cert). No hi ha una persecució del Castellà, ni una dictadura del Català, i sobretot no hi ha, no tenim 2 comunitats lingüístiques tot i que alguns s’hi esforcen en aconseguir-ho.
No entenc com no entenen alguns (PP, Ciutadans,...) que la riquesa de la nostra ciutat és poder tenir ciutadans/es que sàpiguen utilitzar les dues llengües. Millor dit, que poden utilitzar les dues llengües.
No existeix la Cornellà “dels de català” ni “dels de castellà”, no! La gràcia d’aquesta ciutat és que hem aconseguit ja que molts ciutadans i moltes ciutadanes que usin les dues llengües de forma normal, de forma habitual, de forma preferent, com li vulguem dir.
Com ho poden utilitzar, crec que això és pel que hauríem de debatre com a municipi. Tenir ciutadans i ciutadanes que amb l’ús de les dues llengües tenen una eina de promoció social i això és el que hem de reivindicar no buscar que no ho tinguin. La llengua catalana és una eina de promoció social. Els fills i filles, o els nets i les netes, de la immigració Andalusa, Extremenya, Manxega o Gallega que va venir a Cornellà fa 50 anys, hauríem tingut les mateixes possibilitats de promoció social sense haver après el català?Jo crec que no.
Per tant, amb independència del que s’acabi definint en l’educació obligatòria, i vist que els jutges ara també són pedagogs, crec sincerament que el que hem de reforçar és l’educació i l’aprenentatge de llengües i el català i l’anglès en especial. No creiem que el castellà en aquesta ciutat tingui cap problema de vida, de creixement, de desenvolupament, de relació. Per això no entenem perquè el PP vol portar aquest tipus de Mocions ( o no volem acusar-los de populistes directament) i optem per explicar-vos el que està passant.
Volen parlar de “moros” que s’emporten el que és “nostre” i no de la pobresa que afecta a una tercera part de la gent de Cornellà, volen parlar del Castellà i no de l’estat de l’Educació. Vosaltres jutjareu.

Comentaris