Agraïment, responsabilitat i solucions d’esquerres



Vull agrair públicament el suport de les quasi 4000 persones de Cornellà que aquest diumenge 25 han votat a la candidatura d’ICV-EUiA (l’Esquerra Plural) en les darreres eleccions europees. Alhora vull expressar la nostra preocupació per no haver sabut engrescar a més gent i aconseguir major participació. A Cornellà no hem aconseguit trencar la barrera del 50% de participació en unes europees i hem d'estar decebuts/des.(resum resultats)
Tornant als resultats de la nostra coalició, cal expressar que el vostre suport ens ha permès més que duplicar els resultats de 2009 i situar-nos per primer cop en molts anys com a segona força de la ciutat. És per nosaltres una responsabilitat tenir tant suport dels nostres veïns i de les nostres veïnes i un repte seguir treballant per transformar aquesta confiança en polítiques per transformar la realitat i per donar solucions als problemes que patim a Cornellà.
Temps tindrem d’analitzar els resultats al detall, però ens agradaria creure que avui les alternatives per construir una Cornellà millor estan a l’esquerra local. Cal destacar que en aquests moments Cornellà segueix essent d’esquerres i alhora que aquesta esquerra és més plural que mai (PSC 28,4% dels vots, ICV-EUiA 13,75%, ERC 11,4% i PODEMOS 7,3% ). És evident que l’escenari monocolor de les majories absolutes i les victòries aclaparadores del PSC a Cornellà ja no existeix, però també és evident que el Bipartidisme estatal o català que alimentava al PP i a CiU ja no els val per poder ser alternatives a la nostra ciutat; ni Rajoy ni Mas els serveixen per treure vots a Cornellà. 
Queden molts mesos fins les properes eleccions, ja siguin les municipals o unes avançades autonòmiques o generals, però els resultats de les eleccions europees ens fan tenir esperança i confiar en que l'etapa de l'austeritat i les retallades de drets socials i serveis públics s'està acabant, i que el centralisme obtus que nega el dret a decidir de la gent de Catalunya té els dies comptats.
Finalment, us recomano entretenir-vos tafanejant el fantàstic web que els serveis municipals han creat per recollir les dades electorals. Hi trobareu totes les dades electorals taula a taula, secció a secció i barri a barri de totes les eleccions. Allà veureu com hi ha certes variacions de vot en funció dels barris. http://eleccions.cornella.cat/Default.aspx



Comentaris