CiU i ERC s’obliden de Cornellà

Ahir CiU i ERC aprovaven els pressupostos de la Generalitat. Uns pressupostos considerats antisocials no només per ICV-EUiA sinó per la majoria d’organitzacions i moviments socials.  Aquest pressupostos no només suposen mantenir les retallades en educació, ocupació, cultura, salut o benestar, sinó que suposen acceptar i aplicar com bons alumnes el que recomanen la Troika i el neoliberalisme. Visca l’Austeritat!
Com molta altra gent, ICV-EUiA no ens resignem i hem plantejar alternatives tant pel que fa a tenir més ingressos (els poderosos poden pagar més impostos) com a les despeses (podem utilitzar els recursos per fer coses diferents i necessàries), però no hem convençut ni a CiU ni a ERC.  Aquest any hem presentat més de 1000 esmenes als pressupostos (PSC unes 760, PP 350, Ciutadans 190 i la CUP 0!) i les continuarem presentant perquè creiem que poden millorar el serveis públics i la vida de la gent. Podeu consultar les esmenes d'ICV-EUiA del baix aquí

Gràfica de les esmenes presentades al registre del Parlament de Catalunya
Pel que fa a Cornellà hem de dir que ICV-EUiA ha presentat un bon nombre d’esmenes als pressupostos de la Generalitat. Esmenes adreçades a millorar les prestacions socials, educatives o sanitàries de la gent de la nostra ciutat i també esmenes concretes que volien millorar serveis com les escoles i els centres de salut.
Per exemple, CiU i ERC han rebutjat coses com:

  1. Projectar i executar la remodelació i ampliació d’espais educatius de l’IES Joan Miró, i la construcció d’aularis, laboratoris i pistes esportives, de l’IES i FP Miquel Martí i Pol, i de l’IES i FP Esteve Terrades” .
  2. Redacció del projecte del nou CAP Bellaterra
  3. Ampliació dels serveis de pediatria i urgències pediàtriques de Cornellà.
  4. Arranjament del pati de l'Escola Mare de Déu de Montserrat i la coberta de l'Escola Mediterrània
  5. Plantejar un projecte educatiu integrador pel barri de Sant Ildefons, estudiant la creació d'una Escola-Institut, en un barri on les escoles perden matrícula i hi ha gran nombre de necessitats socioeducatives.
  6. Creació d'una línia de subvencions per projectes de promoció del comerç local i de proximitat en municipis especialment afectats per la crisi econòmica o ubicats en zones d’especial concentració de grans superfícies comercials com Cornellà.  Després diuen que defensen el comerç de proximitat a Cornellà i al Baix Llobregat i fins i tot que estan en contra de l'Outlet de Viladecans, de l'Splau...
Finalment, no podem obviar que amb el vots d’ERC i CiU també s’ha fet caure una proposta per crear el Centre d’Interpretació d’Història del Baix Llobregat a Cornellà.
Sabem quina és l’excusa (Madrid), però es queda curta quan es descobreix que demandes d’inversió i despesa com aquestes si s’atenen a d’altres ciutats i territoris. Hi ha diners, però no es volen posar ni a Cornellà ni al Baix Llobregat. A l'espera de millors notícies des del Parlament de Catalunya, concloc que CiU i ERC s’han oblidat de nosaltres.

Comentaris