Construint alternatives a peu de carrer.

Us adjunto article que m'ha publicat al revista Viu Cornellà.  ( http://www.elginjoledicions.com/infocapsa472.html?id=7574 )

Acaba el 2013. Un any, de nou, dur per la nostra ciutat. La crisi continua colpejant-nos als mateixos, i sospitem que cap dels 47.000 nous rics que deixa l’any a Espanya viuen a Cornellà.
Imatge d'encerclem La Caixa del 11S de 2013
Mentrestant el Frau Democràtic s’ha consolidat. Amagats en un calaix tant el programa electoral de CiU, com sobretot el del PP, ja podem veure quina era la seva veritable Agenda Política; perquè volien governar.
Totes les reformes legals i retallades que els governs han aplicat els darrers 2 anys formen part d’una estratègia compartida i oculta de PP i CIU, acompanyada pels principals mitjans de comunicació públics i privats, i estimulada pels grans Empresaris i la nova Classe Corporativa (executius de grans empreses) preocupats pel manteniment de beneficis no per l’economia productiva, i per repartir-se el pastís dels serveis públics i reduir-ne el control democràtic.
Així, les retallades en salut busquen que la ciutadania opti per la salut privada, les reformes educatives (Llei Wert) volen ajudar l’escola elitista, la reforma dels Ajuntaments busca facilitar la privatització de serveis socials, educatius, culturals, energètics o mediambientals, la reforma laboral pretén obligar-nos a acceptar salaris cada cop més baixos i la reforma de les pensions promoure els plans de pensions privats. En resum, reduir drets socials per mantenir el negoci d’alguns.

Però això no durarà per sempre, el 2013 està farcit d’experiències de lluita, de resistència i de construcció d’alternatives a peu de carrer. Alternatives que aquest 2014 seran més presents que mai. Des dels carrers de Cornellà als despatxos de Brussel·les cal seguir defensant els nostres drets socials i drets nacionals. Ànims, el 2014 serà millor.

Comentaris