Resum Assemblea Oberta. Com està Cornellà?

Us adjunto un breu balanç personal de l’Assemblea Oberta d’ICV-EUiA que vam celebrar avui fa poc més d’una setmana per analitzar els dos anys de treball municipal, on cal recordar que el nostre Grup Municipal continua essent el grup polític més actiu amb 15 mocions pròpies i una desena més compartides amb altres grups.
El grup municipal de la coalició, vam fer una explicació extensa de la situació actual de la ciutat presentant dades socioeconòmiques actuals, dividint la intervenció en tres grans eixos: Economia Urbanisme i Territori, Impacte social de la crisi, i Transparència.
Ha estat el nostres grup municipal qui ha portat al Ple de Cornellà la ILP per la Renda Garantida o el Mínim vital, la suspensió dels desnonaments o la creació del Fons Social d’habitatge, la Pujada de tarifes d’ATM, la necessitat d’una nova Llei Barris, el cobrament de l’IBI a l'església, l’increment de la Freqüència de la Línia R4 de RENFE, la lluita contra Eurovegas, les reclamacions a Estat i Generalitat de més suport a les escoles bressol, més recursos pel PIRMI, o més Beques Menjador, i darrerament per fer un tri-centenari de 1714 pedagògic i rigorós.
Cal dir també que el PSC en quests primers anys de mandat es posiciona majoritàriament favor de les nostres mocions (també amb propostes d’esmena), fent front comú davant la resta de grups situats a la dreta ideològica. Per això moltes mocions s’aproven.
En l’Assemblea els debat va girar entorn l’estat de les arques municipals, la situació social que la crisi provoca a la ciutat (8000 aturats i 23% de pobresa infantil) i la reordenació urbanística de la ciutat van centrar els debat amb els assistents.
La nova biblioteca de Sant Ildefons va ser l'escenari de l'Assemblea Oberta que la coalició d'ICV-EUiA a Cornellà va escollir per fer balanç amb la ciutadania i els seus militants sobre la situació de Cornellà després de passats més de dos anys del mandat que començà al maig de 2011.
En l’apartat urbanístic l’estrella va ser la darrera aprovació del nou PAUM que reordena la ciutat i que va rebre un conjunt d'al·legacions de la nostra formació.
Per altra banda, en l’eix de l’impacte social de la crisi, vam explicar com intentem denunciar el retrocés viscut en drets que semblaven consolidats com la RMI o els ajuts a la dependència, també en aquets apartat es va èmfasi en la situació de l'atur a la ciutat i els plans d'ocupació que l'Ajuntament ha posat darrerament en marxa amb les reserves ja expressades a l'equip de govern sobre les formes poc transparents en l'execució dels mateixos.
Per acabar, el nou Consell de Ciutat i el Reglament d'Esport recentment aprovat van centrar l'eix dedicat a Transparència i Participació. El Consell de Ciutat com a reclamació històrica d'ICV-EUiA a la ciutat necessita d'una embranzida per a convertir-se en l'espai de referència de la decisió ciutadana sobre els grans temes de ciutat, i per altra banda el Reglament d'Esports aprovat que amb les al·legacions presentades per la coalició i un conjunt d'entitats ha aconseguit transformar-se en un reglament que assegura l'ús públic dels equipaments esportius de la ciutat.
A l'acte també es van presentar els números globals del que seran els nous pressupostos de l'Ajuntament per al 2014,on el debat es va centrar en la situació l'empresa municipal ProCornellà i la seva situació deficitària greu. En aquest sentit cal tenir present que malgrat l'Ajuntament com a institució pot presentar un balanç de comptes net, cal tenir molt en compte que la empresa municipal té un dèficit actual de aproximadament 85 milions d'Euros.

Com sabeu aquesta situació em preocupa molt i en aquets sentit s'ha demanat en repetides ocasions a l'equip de govern que es prenguin mesures per establir un pla de viabilitat de l'empresa abans que pugui suposar un llast per l'economia municipal. Punxada la bombolla immobiliària, i amb la Fira en crisi, necessitem que PROCORNELLÀ sigui part de la solució no el problema.

Comentaris