UNA REFORMA INJUSTA DE LES PENSIONS

Us adjunto un resum autocuinat de la brillant intervenció que va fer Joan Coscubiela dissabte contra la reforma de les pensions del PP.

Després de la reforma laboral, i els seus costos socials, el PP ha aprovat l'avantprojecte de Llei per retallar les pensions futures i, per primera vegada, també les dels actuals pensionistes. La crisi és l’excusa, i darrera amaguen un interès per afavorir el més poderosos i, per exemple, promoure els plans de pensions privats. La Reforma de Pensions és econòmica i socialment injustificable. Només es pot entendre si es té clar que la crisi brinda una gran coartada i una gran oportunitat per imposar aquests canvis, i cal aprofitar la majoria absoluta del PP.
Aprofiten la crisi per dir que gastem massa en pensions quan Espanya dedica a pensions el 10,2 % del PIB i la mitjana de la Unió Europea és el 13,5%, i per usar un factor de sostenibilitat previst per als anys 2027/32 quan s’incorporessin com a pensionistes les generacions del baby boom, i acabar amb revalorització de les pensions a partir de l'IPC i fer servir un índex absolutament òpac. L’IPC és massa transparent….
Si el govern diu que la nova fórmula garanteix el poder adquisitiu com fins ara, per què planteja canviar-la?
El PP manipula els joves. No és congelant les pensions dels seus avis o reduint els drets dels seus pares com es garantiran les pensions dels i les joves. Perquè els i les joves d'avui tinguin pensions demà cal oferir-los ocupació de qualitat i que cotitzin suficient per cobrar-les.
Contra aquest conjunt de mentides i opacitats hi ha alternatives. La solució no passa per reduir despeses en pensions sinó per augmentar els ingressos del sistema de Seguretat Social. Com?
Apostant per fer una contribució social generalitzada de tots els sectors socials i no només dels treballadors, i augmentant de les bases màximes i mínimes de cotització, amb un augment en les aportacions fiscals, previstes ja en el Pacte de Toledo.

Però sobretot, només salvem les pensions si apostem pel creixement de l'ocupació de qualitat i la productivitat dels llocs de treball, amb bones cotitzacions hi ha bones pensions. Tot el contrari del que promouen PP, CiU i la Troika que pensen "o ara o mai!”. Tant de bo sigui mai!


Comentaris