Som Baix Llobregat i tenim dret a decidir el nostre futur.

La Generalitat ha elaborat una Llei de Governs Locals per, en teoria, intentar evitar els terribles efectes que pot provocar als municipis la reforma de l’Administració Local del Govern del PP.
La Llei vol impulsar una reorganització dels Consells Comarcals per fer-los més eficients i al servei dels Ajuntaments. Però CIU va més enllà. Des d'una obsessió retalladora i aprofitant el clima “anti serveis públics” instal·lat, pretén diluir el Baix Llobregat dins d’una gran entitat metropolitana i amputar-ne la part nord, el que suposa la desaparició de facto de la comarca.

La major part dels municipis (inclosa la capital, Sant Feliu de Llobregat) des de Sant Andreu de la Barca fins el mar, passarien a formar part exclusivament de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, deixant de pertànyer al Baix Llobregat.
El Baix Llobregat, que ja no podria anomenar-se així, quedaria reduït als municipis del nord de la comarca, al voltant de Martorell, amb el curiós afegitó de Vallirana, que quedaria aïllada en un racó, entre l’Alt Penedès i l’Àrea Metropolitana. Dins l’Àrea Metropolitana també hi serien part dels municipis del Vallès Occidental i alguns del Maresme.
És cert que el Baix Llobregat no té les característiques d’altres comarques catalanes amb una personalitat molt definida i estructurades a l’entorn de capitalitats, però existeix des de fa dècades i té una identitat històrica, cultural, i sobretot social pròpia diferent de Barcelona ciutat. Una identitat feta a partir de les lluites obreres i de les reivindicacions de tot tipus que han impulsat ajuntaments, sindicats i entitats socials.
No podem acceptar la desaparició institucional de la comarca. Una cosa és definir millor el paper de l’Àrea Metropolitana i del Consell Comarcal per evitar duplicitats i una altra ben diferent és acabar amb l’existència del Baix Llobregat tal com avui el coneixem.
Cal que el Baix Llobregat segueixi existint com a comarca i que pugui seguir decidint el seu futur. El Consell Comarcal pot existir o no, però a la gent del Baix Llobregat el que segur que no ens convé és que des de la Plaça Sant Jaume decideixin per nosaltres. De veritat algú creu que els interessos turístics, territorials, socials, educatius, culturals, industrials, comercials, agrícoles, sanitaris, i similars estaran millor defensats per l'alcalde de Barcelona que per institucions estrictament comarcals?
Hem de ser conscients que sense Consell Comarcal, i sense la resta d’organismes que en depenen, els ciutadans i ciutadanes del Baix Llobregat, ja prou maltractats sempre en els Pressupostos de la Generalitat quan governa CIU, veuran empitjorar el seu nivell de vida i els seus serveis bàsics, avui ja atacats per la política de retallades.
Som Baix Llobregat i per això ICV-EUiA-EPM hem iniciat una campanya per reivindicar-ho. #SomBaixLlobregat i no farem ni un pas enrere en la defensa de la comarca! Digues la teva i segueix tota la informació d’aquesta campanya i de la nostra activitat, al bloc: alternativesesquerres.wordpress.com


Comentaris