Un 1r de Maig per reivindicar drets i construir Alternativa junts/es

Us avanço l'article que publicarem al Cornellà Informa aquest mes:
Al voltant de la simbòlica data del 1r de Maig, els treballadors i treballadores d’arreu, convocats per la Confederació Sindical Internacional (CSI) i per desenes de moviments socials, ens mobilitzem per reivindicar treball digne, drets laborals i socials i un canvi radical en la distribució de la riquesa mundial. Alhora volem expressar la nostra solidaritat amb persones treballadores i sindicalistes que encara avui pateixen les condicions laborals indignes, agressions o assassinats pel fet de reclamar els seus drets; des de Grècia a Bangladesh.
Com venim dient des de fa anys, les polítiques neoliberals i l’austeritat mal entesa no redueixen els costos socials de la crisi sinó que els estan disparant. Les retallades en Benestar, Educació o Salut, els desnonaments, la pèrdua dels estalvis per l’estafa de les preferents i la reducció de sous i pensions estan ampliant la bretxa entre rics i pobres. Hem acabat un mes d’abril on l’atur, la pobresa i l’exclusió social s’han incrementant més encara. Més de 900.000 persones a Catalunya i 6 milions a Espanya no poden treballar, i més la gent jove ha d’escollir entre l’atur o l’emigració. 118.000 llars catalanes no tenen cap ingrés i el govern posa més difícil l’accés a subsidis, beques o ajuts, i castiga els majors de 55 anys. Són problemes que la gent que compartim el projecte d'ICV-EUiA a Cornellà coneixem perfectament: els patim en carn pròpia, com la resta dels nostres veïns i veïnes.


La realitat ens diu que són moments de Resistència Civil, Social, Ciutadana, Institucional... Són temps de mobilització per intentar frenar els atacs contra els drets socials. Ens hem d’implicar en tots els fronts, no sobra ningú, i no podem acceptar sectarismes. S’ho volen carregar tot i ho hem de defensar junts/es.
És moment per l'Exigència, per demanar inversions i el desplegament dels serveis públics necessaris per territoris maltractats com Cornellà i el Baix Llobregat. Si tenim més atur i menys formació no té sentit que les retallades en serveis públics ens afectin més. No hauria de ser al revés?
Cal Proposta. Hi ha alternatives a l’austeritat i les retallades en molts terrenys. Hi ha alternatives i recursos econòmics per crear ocupació, reforçar els serveis públics, aturar els desnonaments, reduir la pobresa i regenerar el sistema democràtic. La societat necessita un programa de mínims compartit per la majoria. Partint d’un control democràtic de l’economia, amb polítiques d’estímul econòmic, redistribuint la riquesa amb una reforma fiscal progressiva i lluitant contra el frau i l’evasió fiscal; tenim l’oportunitat de promoure una economia energèticament menys dependent i sustentada en un sistema de finançament de major interès públic. Que cal salvar? Els Bancs o el finançament de l’economia productiva i els llocs de treball?
Des de la resistència i l’exigència d’allò que és nostre, i amb capacitat de proposta és des d'on cal teixir l'Alternativa social i política que molta gent reclama i que es pot fer realitat si es treballa amb generositat, respecte i reconeixement a la feina que fa cadascú. ICV-EUiA ens hi volem sumar. Qui s’apunta?

Comentaris