No ens resignem, el 2013 no ha de ser pitjor.


Us avanço l'article que publicarà la revista Cornellà Informa aquest mes:

Quan la gent pateix, el primer és ajudar a la gent. Aquesta és la base sobre la que l’Esquerra hauria d’enfocar l’actuació política en aquests moments, i així plantegem la nostra tasca a l’Ajuntament de Cornellà. Sense resignar-nos, fent propostes i arribant a acords per tal d’ajudar a les persones que perden la feina, que perden l’habitatge, que no poden deixar al menjador als seus fills, que no poden fer activitats educatives, culturals, de lleure o esportives perquè no les poden pagar.
Per intentar fer de Cornellà un lloc on poder viure dignament estem a l’Ajuntament i així vam encarar el debat del Pressupost Municipal del 2013 que ara entra en funcionament i que té elements positius i algunes coses que, per a nosaltres, resten pendents.
Prou retallades! No podem obviar que patim una severa crisi econòmica, però tampoc podem obviar que les retallades, els ajustos, les invasions competencials, les deslleialtats institucionals de la Generalitat i de l’Estat contra el món local i contra els serveis públics afecten a la vida de la gent Cornellà, ataquen el nostre model de benestar social.
Per això, el primer que li demanem a l’Ajuntament és que, tot i estar insuficientment finançat, defensi els serveis públics i els seus treballadors/es, no faci retallades, i intenti pal·liar les que fan la resta d’Administracions.
Es pot tenir una fiscalitat, uns impostos, socialment més justos i sostenibles. Ens queda pendent adaptar encara més els impostos a la situació d’Atur i de congelació de pensions que viu la gent de Cornellà, ens cal una tarifació social, però és una bona notícia que l’Equip de Govern del PSC hagi recollit algunes propostes “històriques” d’ICV-EUiA.
Era urgent fer bonificacions en diferents impostos per compensar els vehicles menys contaminants, fomentar la instal·lació d’energies renovables als habitatges, i sobretot per ajudar en el pagament de la plusvàlua, o de l’IBI, a aquelles persones que essent desnonades avui encara havien de pagar impostos per l’habitatge perdut. Prou desnonaments! Cornellà ha de ser una ciutat activa contra els desnonament.
Amb els prop de 100 milions d’euros l’any que “gestiona” l’Ajuntament de Cornellà es poden fer moltes coses i per això hem plantejat que durant el 2013 és pugui concretar un pla de suport a l’Educació Pública, les que fan les escoles i també les entitats socials i d’educació en el lleure ( més ajuts a l’escolarització, menjador, activitats,..), un pla d’ocupació més ampli que sobretot doni suport a la gent jove que avui no té feina ni serveis municipals especials per ajudar-la, una veritable política social d’habitatge, la promoció del Debat Públic i la participació ciutadana, i una reformulació de la deficitària empresa Procornellà (cal fer canvis profunds i urgent en l’empresa municipal).
En resum, propostes per millorar uns pressupostos municipals austers però socials, que lluiten contra les retallades i que incorporen accions socials i sostenibles. Per això, ICV-EUiA abandonem la comoditat de l’oposició per fer-hi un vot favorable.
Però no ens equivoquem, el nostre vot favorable al Pressupost 2013 no és un xec en blanc, Compartim els objectius del Pressupost 2013 però és l’Alcalde i el seu equip qui té la responsabilitat de gestionar el dia a dia. Nosaltres ens implicarem en la seva concreció i execució i fem una crida a tothom a implicar-se, l’Ajuntament i els seus recursos són cosa de tots i totes.

Comentaris