Demà tanca el Cine Pisa, definitivament?

Divendres 30 de novembre, demà, tanca el Cine Pisa i avui en el Ple de l'Ajuntament de Cornellà n'hem parlat dins i fora, ja que desenes de cornellanencs/ques han reclamat el seu manteniment. Us ho explico, perquè hi ha novetats interessants sobre el futur del PISA. Demà serà el darrer dia en que hi podrem veure una pel·lícula comercial, però serà el darrer dia del PISA? Ja ho veurem.
Com he dit desenes de vegades, el planejament del cine PISA és un dels darrers planejaments desenvolupats en l'època de la bombolla immobiliària i per sort ha acabat sent afectat per l'esclat d'aquesta. M'explico, el PISA (+zona del voltant) és propietat de l'Ajuntament i la seva proposta és enderrocar-ho tot per construir dos blocs d'habitatge públics amb uns baixos amb equipaments, estil el que s'ha fet a St Ildefons darrera INEM. És un projecte que fa 5-6 anys que ronda per l'Ajuntament i l'empresa municipal EMDUCSA (ara Procornellà) al que nosaltres hem intentat donar-hi la volta de diverses maneres i en diferents moments. Podeu trobar articles meus tant en aquest bloc ( etiqueta cinema pisa ) com al web d'ICV (www.iniciativa.cat/cornella).
“L'Operació PISA" té 2 vessants. Una l'activitat de cinema que, segons ens diu l'equip de govern, és insostenible i que està requerint d'inversió municipal mensual (13.000 euros+-) a la que es suma que la maquinària sembla estar tecnològicament obsoleta i cal comprar-ne de nova. L'altra vessant és l'operació immobiliària. Calen més pisos? La resposta és evident, no. Si calguessin ja estarien fets i el PISA a terra. De fet, l'Ajuntament, millor dit PROCORNELLA, ja ha adjudicat a l'empresa SET HAbitatge la promoció ( http://www.sethabitatge.com/p/inici.php?lang=CA )la promoció dels habitatges però aquesta no acaba de començar obres.
Simulació futur edifici habitatges PISA
La novetat d'aquesta setmana és que mentre s'acabava l'explotació del cinema ( En principi 30 novembre) i l'empresa responsable de l'obra comença, el CAPRABO de darrera del cinema PISA, afectat també pel planejament, ha aconseguit que el jutjat li accepti un recurs per defecte de forma i potser tot s'aturarà. En uns dies ho sabrem.
ICV-EUiA hem presentat fa uns dies al·legacions al Pla d'Actuació Urbanística Municipal on plantejàvem que es replantegi el volum d'habitatges i el tipus d'equipament que s'ubicaria al cinema PISA perquè segons aquest PLA (PAUM) el cinema anava a terra si o si. Si CAPARBO ha aconseguit que tot comenci de nou, la cosa canvia i potser és pot replantejar tot.
Veig difícil que l'activitat de cinema es torni a obrir al CINE PISA si aquest tanca demà dia 30, però, perquè no, potser encara podem salvar l'edifici.

Bé, així estan les coses. Seguirem informant.

Comentaris