Sobren raons per mobilitzar-se el 14 de novembre

La Confederació Europea de Sindicats convoca una jornada d’acció i solidaritat pel proper 14 de novembre per mobilitzar i sensibilitzar a la població europea contra la política d'austeritat dels governs europeus. La Cimera Social, formada per desenes d'entitats social d'arreu de l'estat, ha decidit que aquesta jornada de lluita i mobilització europea tingui format de Vaga General, què ja ha estat convocada per CCOO i UGT.http://www.ccoo.es/huelga14n/menu.do?Inicio:420691
L’austeritat té un efecte més negatiu del que originalment van preveure les institucions com la Comissió Europea i el Fons Monetari Internacional, i ara s'admet que l’impacte de les mesures d’austeritat sobre el creixement està sent molt negatiu.
Les polítiques d’austeritat imposades pels govern neoliberals de la UE, l'Estat i la Generalitat, han provocat la destrucció de centenars de milers de llocs de treball i el tancament de milers d'empreses i comerços, aplicant una reforma laboral inútil i una reforma fiscal injusta quan calia més finançament per les empreses. Malauradament, la comarca del Baix Llobregat i la nostra ciutat està plena d'exemples d'empreses que mai haurien d'haver tancat i de llocs de treball que mai s'haurien d'haver perdut si les polítiques econòmiques marcades per mercats i governs haguessin estat d'altres. 
Les mesures de l'Estat i la Generalitat han portat a la pobresa, o al llindar d'aquesta, a 2,2 milions de catalanes i catalans segons l’enquesta de condicions de vida i hàbits de la població de Catalunya 2011 (ECVHP 2011) publicada recentment. Quina part d'aquest 2,2 milions de persones viu a la regió metropolitana, al Baix Llobregat o a ciutats com Cornellà?
Alhora. Ajuntaments com el de Cornellà estan essent també víctimes d’aquestes polítiques d’austeritat que els obliguen a retallar serveis i prestacions a la ciutadania, a reduir la seva activitat econòmica, i a no poder realitzar amb correcció el manteniment dels seus equipaments. I qui pateix una reducció d'aquests serveis i prestacions?
Avui la gent de ciutats com Cornellà patim i molt. O hem perdut la feina o tenim por a perdre-la per l'aplicació salvatge d'una reforma laboral injusta o perquè els nostres negocis s'ofeguen. Si estem a l'atur les prestacions que cobrem cada cop són més petites i l'accés a programes estatals o autonòmics com el PREPARA (els 400€!) o el PIRMI (al voltant de 350€) és avui molt difícil. L'accés a l'educació dels nostres joves i el suport a l'escolarització dels nostres nens i nenes ha empitjorat (cursos per majors de 16 anys, beques de menjador o llibres, mestres de suport, millores a les aules,...). I si necessitem atenció sanitària o hem de pagar per ella (Euro per recepta, eliminació de fàrmacs receptables i de tractaments,...) o hem d'esperar mesos per rebre-la.
I amb aquesta situació, hem de veure com els Pressupostos Generals de l’Estat i les propostes de la dreta de PP i CiU per les eleccions autonòmiques volen seguir pel camí equivocat de l’austeritat provocant més patiment a la ciutadania?
ICV-EUiA, com molta altra gent, creu que no, que hi ha alternativa i que el 14 de novembre ens hem de mobilitzar. Pel treball digne, pels serveis públics, pels nostres drets, perquè és feina de tots i totes; aturem-ho tot! Fem vaga! http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Lu6iJRIPOIQ

Comentaris