La paraula no és Independència, ni federalisme, ni centralisme, és Democràcia

Hi haurà eleccions el 25 de novembre. El president Mas ha decidit que amb el debat de Política General del Parlament i la manifestació de l’Onze de Setembre dona per acabada la legislatura i presenta les properes eleccions com un plebiscit personal. És l'escenari que ha dibuixat CiU amb l'ajut de la majoria de mitjans públics i privats. Eleccions en clau Sobiranista que amaguin la resta de coses que que han passat aquests 2 anys (Acords amb PP, Retallades, Cas Palau i ITV,...). ICV-EUiA però, no oblidarem que també han estat històriques les mobilitzacions contra les retallades neolliberals de CiU i PP a Cornellà, Catalunya i l'Estat.
Fa 2 anys CiU va construir el govern de la Generalitat, “el dels millors” deien, després de guanyar les eleccions sense majoria i gràcies a l'acord al parlament amb PP i PSC. Un govern farcit de càrrecs del partit i on destacaven el fitxatge d'un empresari de la sanitat privada (Boi Ruiz) per dirigir la Salut Pública o d'un exPSC (Mascarell) a Cultura. Havia de ser un Govern de gent “capacitada” i bona gestora que traïes Catalunya de la crisi... segur?
La situació econòmica de la Generalitat ha estat la gran excusa per la Reducció dels Serveis de Salut, el tancament de centres d'Atenció Primària i d'Hospitals, l'eliminació de la política social d'habitatge, la reducció de mestres i dels serveis de suport a l'escola, la reducció de les beques de menjador, dels ajuts a les famílies i del PIRMI, i/o, fins i tot, la reducció dels serveis de seguretat i emergències.
Durant el període de crisi amb el govern d’esquerres (2008-2010) el deute de la Generalitat es va incrementar en 512,6 milions € mensuals però només en els 18 primers mesos de govern Mas el deute ja s’ha incrementat en 540,3 milions mensuals. Amb unes retallades que han tocat el moll de l’os de l’Estat del Benestar no s'ha resolt res i es demostra que el problema de les finances de la Generalitat és deu sobretot a la caiguda d’ingressos. Calien més ingressos i menys frau, no menys impostos ni menys serveis públics.
I calia més Autogovern. En això, la majoria de gent de Catalunya hi està d'acord. És evident que la de l'11 de setembre fou una de les manifestacions més massives i suposa un  pas més en un procés de desencontre amb l’Estat, alimentat per PP i PSOE amb l’ajuda del Tribunal Constitucional i la política recentralitzadora i inqüestionada de l'Estat. No ens podem quedar aturats/des davant aquest escenari d'atac a l'autogovern, però tampoc confonguem a la població amb un “Independentisme Exprés” ingestionable.
El dret a la lliure determinació és un dret democràtic que ha de tenir reconeguda la ciutadania per a decidir sobre el seu present i el seu futur com a col·lectiu, i per això creiem que ara la paraula no és Independència, aquesta pot arribar o no, ara la paraula és democràcia, és poder debatre i opinar, serenament, entre més Autogovern (Independentisme, Federalisme, Confederalisme,..) o retorn al Centralisme. En si fem de Catalunya un Estat del Benestar Democràtic dins d'una Europa o una Espanya plurinacional o si retornem a la uniformitat que avui imposa Madrid. 

Comentaris

  1. Democràcia? Quan guanyen vostès, aleshores hi ha democràcia. Però quan guanyen les dretes vostès no ho accepten i no paren de fer manifestacions, vagues, etc. Vostès diuen: "El poder s'ha de tornar al poble". Carai! Com si les persones que no votem comunisme ni socialisme no pertenyessim al poble i no fossim espanyols/les i les eleccions no haguessin estat democràtiques. Vostès, amb el tripartit ens van deixar Catalunya en bancarrota i mentres ens anaven ensorrant no es queixaven; però ara fan manifestacions i vagues.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada