Després d’Eurovegas protecció del Delta del Llobregat i inversió pública per sortir de la crisi


Sembla evident que, en cas d’ubicar-se a l’Estat, el projecte Eurovegas s’ubicaria finalment a Madrid. Una victòria de la societat civil baixllobregatina i catalana que hi hem estat en contra. Ningú pot negar que la perspectiva d’un conflicte social i polític continu ha afegit més dubtes en l’Empresa Americana Las Vegas Sands a l’hora de decidir si ubicava el seu projecte de Casinos al Baix Llobregat. Felicitats a la gent del baix llobregat i de les entitats i col.lectius per la feina feta. Dissabte 15 en un concert a la platja del Prat ho celebrarem.
La gent del No a Eurovegas hem guanyat la batalla de l’opinió publica. ICV-EUiA ens sentim molt orgullosos del nostre paper, des dels nostres alcaldes, regidors/es, diputats/des al conjunt de les dones i homes de l'organització que s'han implicat de forma generosa en la lluita contra el projecte. Sempre hem dit que “Eurovegas ni aquí ni enlloc” i si finalment el macrocomplex es fa a Madrid donarem tot el suport als moviments socials i polítics madrilenys contraris al projecte, i ens hi oposarem des del Congrés de Diputats quan el Govern Central proposi els canvis legislatius que Adelson exigeix. Cap illa sens drets a l’Estat!
Un cop aclarit que Eurovegas no ve, vull lamentar l’insòlit paper del PSC al Baix Llobregat. No ha exigit res al Govern i ha permès una negociació opaca de la Generalitat amb Las Vegas Sands a esquenes de la ciutadania i dels municipis del Baix Llobregat. La roda de premsa de fa una setmana a Sant Boi dels alcaldes del PSC "hipotèticament" afectats per Eurovegas crec que o va ser un error greu o un xercici de cinisme inacceptable. Resulta molt poc creïble que ara diguin que Eurovegas no era el model del PSC. O que “per la porta dels nostres ajuntaments aquest projecte no hagués passat ni tingut en compte”. Haguessin dit el mateix de preveure’s que Eurovegas s’instal·laria a la comarca? Fa 5 mesos això podia ser creïble, avui és pur oportunisme i manipulació. Que la ciutadania en tregui les seves conclusions.
Per altra banda, la posada en escena dels alcaldes socialistes sols, obviant a la resta de càrrecs públics i d'alcaldies de la comarca, tan sols ve a reafirmar la debilitat del PSC i la debilitat de les Institucions Comarcals que el PSC presideix com el Consell Comarcal. Cal tenir major fortalesa institucional com a comarca per, aprofitant el suport social que ha tingut el NO a Eurovegas, defensar i promoure el Parc Agrari i el Delta del Llobregat.
Necessitem unitat institucional i social per demanar al Govern la inversió pública que estava disposada a fer al Baix Llobregat per portar Eurovegas. Ja fa molt temps que des d’ICV-EUiA reclamem inversió a la comarca, però no com la que se’ns proposava amb Eurovegas, sinó una inversió real de futur que passi per, per exemple, rellençar el Parc Agrari, un Pla de Reindustrialització, mancomunar els polígons industrials i parcs d'oficines buits, o per l'explotació agroforestal del Montbaix-Montepdros (Muntanyes Baix) entre d’altres”. Si tenien diners per a Adelson, han de tenir-ne per la comarca, per tant ara, després d’Eurovegas, protecció del Delta del Llobregat i inversió pública per sortir de la crisi.

Comentaris