L'Ajuntament el 2019

Després de la "fantàstica" roda de Premsa dels Ministres Montoro i Saez de Santameria de divendres i de la compareixença d'avui dijous de la Vicepresidneta del Govern Joana Ortega, he decidit actualitzar l'article de fa uns mesos sobre el futur del món local.  

"He fet un escrit per quan els meus fills siguin grans.Per ser llegit el 2019. Els explico que 2012 ells van ser els darrers alumnes de l'Escola Bressol Municipal i de l'Escola de Música. Que els dissabtes anaven a l'Esplai del Barri i entre setmana feien activitats després de l'Escola. Que la seva àvia havia estat regidora de Medi Ambient i Sostenibilitat. Es fomentava el reciclatge i podíem anar caminant fins el Riu i passejar-hi. 
Els explico que el hi havia muntat un Consell de participació de les Dones i fins i tot un dels infants. També que si haguessin estat més grans el 2013 podien haver anat a fer activitats al Centre Cívic o al Casal de Joves i que allà els podrien haver donat assessorament sobre sexualitat, feina o habitatge. Fins i tot podrien haver accedit a un habitatge municipal o un pla d'ocupació per Joves! 
Els comento que Cornellà es relacionava amb d'altres indrets del món i cooperava amb ells per fer un món més just i menys pobre. Que el Català s'aprenia a l'escola i si no ho havies pogut fer hi havia un Centre municipal que t'oferia cursos.
Els explico que als seus avis el 2013 encara els hauria atès el servei municipal d'atenció a domicili, i que els serveis socials publics els haurien ajudat a tramitar prestacions públiques, no els haurien recomanat una mútua.
També que Cornellà feia Nit de Reis, Festival de Pallassos, de Flamenc, de Música a l'Estiu i Cinema a la Fresca. Que la Festa Major s'organitzava entre tots/es però amb recursos de l'Ajuntament, no era la Festa Cocacola. Que hi havia competició esportiva escolar i que els conserges de les escoles no eren de Prosegur i no es feien derrames entre les famílies per reparar la caldera de l'Escola que no era Provincial sinó de Cornellà.
Els documento que tot això i molt més es feia des de l'Ajuntament, aquest edifici gris amb una bandera espanyola a la façana on els pocs que hi treballen treballen amb uniforme i on mana aquell senyor de Sòria, elegant, de cabell engomat i de cotxe "espectacular", anomenat Interventor Delegat del Regne d'Espanya. 
Un cop al mes rep a l'Atonio, el de l'Almeda, que era l'alcalde escollit pel poble el 2012 però es va quedar com l'únic regidor del Consistori el 2015 i el 2019 és el Tribú de la plevs sense sou. 
El 2019 l'Interventor el deixa "opinar" sobre la reforma de les voreres i la neteja de les places de Cornellà, i ja està. 
El 2012 l'Ajuntament era de la ciutadania però van venir uns senyors Populars a governar Espanya, i des de L'Administració +cara +burocràtica +llunyana +duplicada +endeutada +opaca, l'Estat, van "vetllar per la qualitat de servei públic", "van dir que una compatència una administració" i, enlloc de fer desaparèixer ministeris inùtils, es van vendre el que podia ser negoci de tot el que feia l'Ajuntament i van tancar la resta.  Van desmantellar la única adminstració on la democràcia era més pròxima i directa i on l'austeritat era combatuda.
Per això el 2019 l'Ajuntament és una altra cosa, o simplement no hi ha Ajuntament!"

Tant de bo el que els estic escrivint es quedi en ciència ficció, i això no estigui passant. Us recomano llegir  el BOE i la Reforma de la Llei Reguladora de les Bases del Règim Local que vol aprovar el PP. No us deixeu enganyar per si per fi hi ha una limiatció de sous i càrrecs. De facto ja era així la majoria dels regidors i molts alcaldes i alcaldesses dels municipis de menys de 20.000 habitants (el 93% dels municipis de Catalunya) no cobren res o tenen una dedicació molt més petita del que preveu el Ministeri. Per aquí no estalvien.  http://www.minhap.gob.es/Documentacion/Publico/GabineteMinistro/Notas%20Prensa/2013/CONSEJO%20DE%20MINISTROS/15-02-13%20Reforma%20Administracion%20Local.pdf 

Comentaris