Famades, més que un frontera entre Cornellà i l'Hospitalet.


Ja tenim el nou Cornellà Informa a les nostres bústies i per tant l'exercici mensual de desinformació local ha començat. Ja tindrem temps de comentar articles i notícies, deixeu-me ara que només em centri en el tema “Discos Famades” que tant entreté a PSC i CiU de Cornellà i l'Hospitalet. Us centro la qüestió.
Si recordeu estem parlant d'un espai de 3 carrers en un extrem del Polígon Industrial d'Almeda/Famades amb 3 discos i un parell de bars que reaprofiten naus industrials i que tot i haver estat objecte de debats urbanístics finalment han consolidat la seva activitat. Es tracta de la zona de Cornellà que més conflictes concentra. Per què? Perquè a la sortida de tots els joves de les discos es generen molèsties als veïns/es a altes hores de la matinada i perquè cada cop són més freqüents les baralles greus entre joves que es produeixen en l'entorn.
En relació a tot això crec que val la pena comentar 3 Novetats.
  1. La inoportuna discussió sobre el tancament d'una de les discoteques del Polígon (Capitolio). Una trifulca entre l'Ajuntament, la Discoteca, i la Jutgessa que va permetre la reobertura per motius laborals (manteniment dels llocs de treball discoteca) uns dies abans de que malauradament hi morís a la porta un jove apunyalat. Finalment l'Ajuntament s'ha imposat i Capitolia tancarà 4 mesos. Us djunto comunicat Ajuntament. Nosaltres hi hem donat suport en diversos Plens. http://nou.cornellaweb.com/ca/NotaDePremsa93.asp. També us adjunto nota del PUNTAVUI que s'ha especialitzat en el tema: http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/1-territori/10-administracions/553377-cornella-ordena-clausurar-la-discoteca-capitolio-malgrat-lordre-judicial.html 
  2. Mentre la discoteca més conflictiva, la Capitolio, seguirà tancada 4 mesos. Cornellà es va plantejar el debat de les Càmeres de videovigilància. CiU va demanar en una moció en el darrer Ple (28 juny) càmeres en el Polígon i allà on calguessin a Cornellà. ICV-EUiA ho vam rebutjar perquè tot hi compartir que cal millorar la seguretat de la zona, dubtem, com dubten molts/es experts/es en seguretat comunitària que siguin útils. El problema és d'origen. El pecat original és haver permès les discoteques allà i ara el que segur que és la presència policial i per això vam insistir en que calia tornar a posar el dispositiu policial anterior a l'arribada d'en Puig. Cal un dispositiu de seguretat especial, per garantir seguretat dels nois i noies que van de festa i alhora garantir el descans dels veïns. http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/2-societat/5-societat/552103-ciu-vol-cameres-a-la-zona-de-discoteques-de-cornella.html 
  3. Demà dijous al Parlament, el nostre diputat comarcal, Jaume Bosch, insitirà en preguntes al Conseller Puig que calen més mossos i creiem que aquest cop ens farà cas. Sembla que el tema s'ha tractat a la Junta de seguretat local de Cornellà i de l'Hospitalet i els mossos estan més receptius. Sembla que hi ha acord i que els alcaldes tindran les solucions que volen amb un dispositiu especial que sembla tornarà després de l'estiu. Ens queda pendent veure si en relació a les bandes Llatines que concentren activitat al voltant de la discoteca Capitolio ( la que està tancada) es pensa fer alguna actuació especial. Mediació, identificació,... Veurem que diu el Conseller Puig.
I per acabar, si em deixeu, una reflexió. No ens agrada la ubicació d'aquestes discoteques perquè estan massa a prop del veïns, i perquè pel tipus d'oferta que fan generen una imatge degradant dels joves i en especial de les dones. Alhora, cal dir que Famades és avui el principal focus de generació de notícies de Cornellà i la majoria són negatives. Esperarem a Eurovegas, que s'ubicarà a poc més de 1500metres de la zona. Segur que llavors les notícies són bones, no?

Comentaris