Festa Major a Eurovegas i Escoles Bressol


Us adjunto article que sortirà en part al Cornellà Informa d'aquest mes.
Ja ha passat el Corpus 2012, la nostra Festa Major, el principal moment de l’any per gaudir de Cornellà, de la seva diversa vida cultural i sobretot de la seva gent. Esperem que l'hàgiu gaudit.
Esperem que per uns dies, hagueu pogut aparcat la crisi i les retallades, per fer una Festa Major més popular compartint els espais públics amb amics i família, reivindicant la nostra ciutat, una ciutat socialment digna. Una ciutat que no vol agressius macro-complexos basats en el joc, la prostitució, l’oci i el turisme barat que aprofundeixen en un model de creixement econòmic basat en l’especulació urbanística i financera que ja hem vist que van frontalment en contra dels interessos de la nostra ciutat, del nostre territori i de tots nosaltres.  Eurovegas NO ni aquí ni enlloc!
A preguntes d'ICV-EUiA l'Alcalde diu que no en sap res d'Eurovegas, però sembla que la participació o no de Cornellà és una de les principals incògnites i un dels elements claus per la viabilitat del projecte de Las Vegas Sands Corp. La dificultat de construcció en alçada arran les limitacions de la normativa aèria, legislació de la que no es pot eximir, fa que l'encaix de la proposta en el Delta, en el Parc Agrari, necessita ubicar a Cornellà els gratacels amb les màximes alçades que pretén Sheldon Adelson que són 3 vegades més alts que els més alts de St. Ildefons.
O sia, que per derrotar Madrid en aquesta subhasta boja, cal també que a Cornellà ens tanquin l’accés al riu amb una Muralla de gratacels de 140m a Ribera Salines. Ens quedarem mirant com ens col•loquen gratacels i casinos davant de casa sense fer res? Vull recordar que Riebra Salines era un espai destinat a habitatge social !
És la solució per reduir la pobresa a Cornellà? Resoldrà la situació de les  4.500 persones i les seves famílies que avui estan a l’atur? Ho dubtem. Hem de fer de Cornellà una ciutat més justa, innovadora i amb oportunitats per a tots i totes des del diàleg, el consens i la transparència
Tampoc evitarà Eurovegas que les famílies que portem els/les nostres fills/es a les Escoles Bressol Municipals siguem el curs vinent més pobres. Perquè la Generalitat, obviant Pactes i Lleis, planteja una davallada de la seva aportació a les Escoles Bressol Municipals del 45% en tres cursos, passant de 1.800€ a 1.000€ o menys (1.600€ pel 2010/11, 1.300€ pel curs actual i 1.000€ o menys pel curs 2012/13).
Si finalment això passa i no queda altra mesura que repartir entre famílies i Ajuntament el diferencial negatiu que “la retirada” d’aportacions de la Generalitat hagi generat, ICV-EUiA creiem que no s’ha de fer a parts iguals. Cal evitar que la quota resultant per les famílies faci inaccessible el servei i cal ajustar el cost al màxim, sense perdre qualitat educativa o drets laborals, apostant per la Tarifació Social i les Bonificació o Reduccions de quota per les famílies amb dificultats.
Gràcies a la Generalitat, de nou les famílies i els Ajuntaments que apostem per l’educació des de la petita infància tindrem menys renda disponible pel dia a dia, serem més pobres.

Comentaris