Una imatge injusta amb la història de la Diputació de Barcelona

Malauradament ja fa setmanes que gent diversa, quan els dius que treballes a la Diputació em feiu comentaris del tipus; "Quin lio!" "Buff" "Us esteu lluint!" o "Potser que la tanqueu". En aquest bloc trobareu quina és la meva opinió sobre el futur de les Diputacions, però avui m'agradaria adjuntar-vos la nota que he fet com a President del Grup d'ICV-EUiA-EPM per la revista de la Diputació de Barcelona:


En els més de 30 anys de democràcia municipal la Diputació de Barcelona s’ha consolidat com un referent inqüestionable del municipalisme al conjunt de l'Estat, gràcies a la seva capacitat de diagnosi de la realitat, d’innovació en l’elaboració de les polítiques locals i de suport als municipis en la seva implementació.
Lamentablement avui aquestes referències han passat a un segon pla i la DB està apareixent  públicament per motius aliens al que ha estat i hauria de ser la seva missió.
Des del nostre grup creiem que l’actual govern de la Diputació no ha sabut gestionar la repercussió pública que directa o indirectament han tingut el cúmul d’esdeveniments succeïts els darrers mesos, com han estat els cessaments d’alts càrrecs o l’explicació dels complements temporals de determinats treballadors i treballadores.
Aquesta negativa repercussió pública de la Diputació és injusta amb la seva  història i taca la imatge de la Institució i de tots i totes els i les que hi treballem. Ni les treballadores, ni els treballadors de la Diputació, ni el món local, mereixem patir la “incapacitat” d’uns o la “mala fe” d’altres.
La Biblioteca Marta Mata de Cornellà finançada  per la Diputatció de Barcelona
Considerem qüestionable que determinats mitjans de comunicació nacional només s’hagin apropat a la Diputació per fer-se ressò dels temes que l’afectaven negativament, però alhora és urgent que el Govern de la Diputació actuï contundentment per restablir el crèdit i restaurar la confiança en la Institució i en les persones que hi treballem. Així li vàrem demanar al President en el darrer Ple.
Quan més cal la construcció d’un món local potent i al servei de la ciutadania, capaç de fer front a la crisi garantint la cohesió social de barris, viles i ciutats, més cal una Diputació de Barcelona centrada en la seva missió, en el suport als municipis i en la modernització de les polítiques locals. Per aquests fets, és pel que hem de ser noticia.

Comentaris