El Baix Llobregat exemple de Resposta Social


El passat 29 de març el Baix Llobregat i Cornellà van ser un exemple nacional en el seguiment i l’èxit de la Vaga General. Un exemple de resposta social a les reformes de l’estat i a les retallades del Govern de Catalunya protagonitzada sobretot pel conjunt de la societat civil a qui cal felicitar. La capacitat organitzativa de CCOO i UGT al Baix ha estat clau, però també ho ha estat la implicació de multitud d'entitats i organitzacions social de tot tipus al conjunt de la comarca.  
És exemplar que en una comarca com el Baix Llobregat, on tant estan colpejant la crisi i les retallades, s'aturi de forma tant majoritària en una Vaga General. Tot i sent difícil recollir totes les dades, podem dir que la Vaga ha estat secundada amb èxit a la Comarca del Baix Llobregat. Les dades que tenim avui ens fan afirmar que és un honor pertànyer a una comarca on la indústria es va aturar ahir 29M en un 90%, els Serveis Públics en més d'un 75% i els serveis i el comerç en quasi un 70%. Probablement una de les comarques on més gent va fer vaga el 29M. Des de SEAT a TV3, passant pel petit comerç de molts municipis, el Baix es va aturar totalment.
Cal recordar que al Baix Llobregat, des de tots els àmbits, s'han realitzat, i es segueixen fent, accions de rebuig a la Reforma Laboral del PP i a les retallades. En aquest sentit, ha destacat el paper de dinamització de la lluita contra la retallada de drets socials que ha tingut el Fòrum Social del Baix Llobregat o les manifestacions que es van desenvolupar a molts municipis o les concentracions multitudinàries que es van produir davant d'alguns ajuntaments de la Comarca on Associacions veïnals, representants sindicals i polítics i ciutadania en general es varen trobar per reclamar Dignitat i defensar els seus drets.
En relació al futur, crec que no podem perdre de vista que la història ens demostra de la utilitat de les mobilitzacions socials, que sempre han aconseguit, més tard o més d'hora el que volien aconseguir. Ara cal seguir treballant perquè la Reforma Laboral i les retallades de CiU i PP s'aturin.

Comentaris