Tindrà Cornellà zona única de preinscripció escolar?


Bona nit, com crec que és d'interès explicar coses ja us faig un breu resum del que ha passat al Consell Escolar Municipal d'aquest vespre (22 de febrer del 2012).  Un Consell Escolar que només preveia el debat sobre la zonificació, les zones d'influència o àrees de proximitat que es tindran a Cornellà en el proper període de matricul.lació escolar. Som-hi?

  1. Com s'ha explicat, el Consell s'ha convocat perquè hi ha hagut reaccions i rumors arran l'aprovació al Ple per PSC,PP i CiU d'una moció demanant l'estudi prioritari de la zona única. O sia, que com s'han adonat que el Consell Escolar és qui ha de fer la proposta d'àrees d'influència han fet el contrari del que van dir al Ple i han convocat el Consell. Potser els nostres correus a les ampes i centres també els han ajudat a decidir-se.
  2. La regidora d'Educació ha intentat situar el problema de les 2 zones en que hi ha "molts" pares que volen triar escoles de la zona contrària on viuen. Quants? No s'ha concretat. Jo he recordat que al Consell Escolar només s'han portat, en el darrers 5 cursos, els casos de les famílies de Can Suris que van escolaritzar els nens a Almeda perquè no hi havia places a Fontsanta
  3. Els mestres que han parlat han considerat que els problemes educatius de Cornellà no estan en la zonificació de la preinscripció sinó en la situació social dels barris de la ciutat i en el recursos que tenen la majoria de les escoles per educar als nens i nenes.  Veuen problemes igual amb 1 que amb 2 zones i reconeixen que hi ha determinades escoles "gueto" que els perjudica l'actual dinàmica educativa de la ciutat. La millora dels equipaments escolars de la ciutat no ha estat suficient per "eliminar les males fames".
  4. Ningú excepte la concertada i els representants del PSC i PP han defensat la zona única, ni la urgència de fer-ho pel proper curs.
  5. A proposta meva es farà una comissió del Consell Escolar amb mestres de pública i concertada, tècnics municipals i pares i mares per estudiar possibilitats de millorar de la zonificació i es reclamarà una millora de la inversió en equipaments i professionals en les escoles de Cornellà. 
  6. Es manté la demanda a la Generalitat, que encara no ha dit res, de valorar, amb dades a la mà, l'interès d'una zona única de preinscripció a Cornellà.
  7. Hi ha Coincidència en el fet de que cal incorporar a les escoles concertades en tots els processos de debat.
En resum, que cal debatre més i que no cal accelerar la implantació de la Zona única. Ara, cal que Generalitat i Ajuntament es coordinin. Què us sembla?

Comentaris