Objectiu 2012: Una Cornellà més social i plural

Com us he anat dient, crec que el 2011 no ha estat gaire positiu per molta gent. Ha estat un any d’incertesa i desesperació per a moltes famílies que han vist reduïts els seus ingressos, i/o perduda la seva feina, i ,fins i tot, la seva casa (a Catalunya s’estima que 21 famílies al dia han perdut el seu habitatge). En resum, el 2011 ens ha fet més pobres i més vulnerables a molta gent de Cornellà. Qui no ha perdut la feina està més en risc de fer-ho que mai.
Un panorama molt greu, que creiem s’ha de poder revertir per alguna banda. No tot han de ser males notícies! Una bona mostra són les mobilitzacions a nivell local i global que volen evidenciar que la via de sortida d’aquesta crisi no és l’afebliment de l’Estat del benestar sinó l’aposta per la creació d’ocupació i reactivació de l’economia familiar.
Ara és el moment d’activar noves xarxes de relació ciutadana que tinguin per objectiu una sortida col•lectiva de la crisi. Com fer-ho? Doncs apostant pel recolzament comunitari davant les situacions de patiment de moltes famílies i alhora implicant-se i participant per influir en el “la política”. Per influir en la pressa de decisions econòmiques, socials, urbanístiques. Decisions que havíem deixat en mans del “poder” que exercien uns pocs.
ICV-EUiA volem en una sortida justa d’una crisi. No acceptem un model econòmic basat en valors que no representen a la gent treballadora, a la majoria, a qui ha de tenir força per generar canvis globals des de la petita escala local.
I això a Cornellà ha de passar, per exemple, per fomentar un debat seré i plural sobre el mercat de l’habitatge i sobre la relació d’economia i urbanisme a la nostra ciutat. L’empresa municipal ProCornellà no pot vendre sense comptar amb ningú el PISA, la façana de Siemens o Can Bagueria, això és patrimoni de tots/es! Per això volíem un Consell Assessor d’Urbanisme i per això ha de servir el nou Consell de Ciutat que aviat estrenarem.
Us posso un exmple clar. Tenim sobre la taula la possibilitat de que s'instal.li un un "pseudocentre comercial" a una de les naus de davant de Siemens. És una possibilitat que no es contemplava en el Planejament del sector que tots els grups municipals havíem donat suport, però que el govern municipal està oferint a diferents empreses. Pot sortir o no, sembla que pot ser totalment legal, però si acabem tenint un altre centre comercial a la ciutat serà sense consens polític, sense debat ciutadà, i sense suport del teixit comercial de la ciutat. No sembla un bon inici i és un mal exemple de transparència i de governança. Sembla que la situació econòmica de PROCORNELLÀ (antigues PRECSA+EMDUCSA) és més dèbil del que diuen quan es fan actuacions d'aquest tipus, a les que si sumarà la venta de Can Bagueria. Us anirem informant.

En qualsevol cas des d’ICV-EUiA desitgem que el 2012 sigui un any de millores a tots els nivells, però sobretot per qui més pateix. El 2012 treballem per nou model que situï el respecte, la ètica i la justícia social per sobre l’avarícia i la crueltat que demostren les actuals institucions econòmiques.



Comentaris