El 2012 ha de ser millor


Us avanço l'article que sortirà publicat al Viu Cornellà per festes:

Aquest dies acomiadarem 2011 i donarem la benvinguda al 2012. 2011 no ha estat un bon any en general. Com tots els anys està ple de bones i males notícies, però, no ha estat un bon any per la majoria de persones que vivim a Catalunya, al Baix Llobregat i a Cornellà. Al 2011 la crisi ha estat implacable. Ha disparat el nombre de persones que s’han quedat sense feina, el nombre d’empreses i negocis que han tancat o treballen sota mínims, i el nombre de famílies que viuen en la pobresa. Aquesta crisi, i en especial la crisi del totxo, han obert una nova derivada al disparar-se també el nombre de desnonaments de famílies catalanes (21 famílies al dia han perdut el seu habitatge) durant 2011.
Evidentment, 2011, també ha estat l’any dels canvis de poder polític (el poder econòmic és el mateix) i el primer any de les retallades. Tot just començar el 2011, el “govern dels millors retalaldors” de CiU amb Mas al capdavant iniciava el seu govern a la Generalitat. Al Maig la caiguda del PSC permetia a CiU i PP governar directa o indirectament a feus tradicionalment d’esquerres com Barcelona, Girona, Badalona, Castelldefels, o la Diputació de BCN, i el 20N, les Eleccions Generals acaben d’atorgar una gran Majoria al PP de Rajoy per governar Espanya. Des d’un prisma més local cal valorar que les eleccions d’aquest 2011 han reduït la distància entre forces polítiques. Ni Cornellà ni el Baix Llobregat són avui tant “monocolors” com fa 4 anys. El PSC continua guanyant però la resta hi estem més a prop.
Però si 2011 ha estat l’any de la crisi, els canvis de poder i les retallades, també ho ha estat de les mobilitzacions locals i globals. De les movilitzacions conra el tancament de serveis de salut i de les movilitzacions per canvis profunds al sistema democràtic i econòmic. Acabem el duríssim 2011 amb l’esperança que el 2012 sigui millor perquè més gent és conscient de com hem arribat fins aquí de que calen canvis profunds per sortir-ne totes i tots, sense deixar més gent pel camí. Que el 2012 sigui millor. Feliç 2012!

Comentaris