Cornellà tindrà Consell de Ciutat

ICV-EUiA apostem per un nou model de relació entre Administració i ciutadania, basada en la corresponsabilització en la pressa conjunta de les decisions que ens afecten a tots i a totes. No val amb votar cada 4 anys, cal diàleg constant. Fa molts anys queplantegem la manca de transparència i participació que té l’Ajuntament de Cornellà. Amb precs, preguntes, i mocions hem apostat per Plens més oberts, per Consell de participació més utils i per sistemes d’informació ( revistes, webs,...) més transparents.
Per això, que en el darrer Ple de l’Ajuntament de Cornellà s'aprovès el reglament del nou Consell de Ciutat de Cornellà (CCC) és per nosaltres una bona notícia, un pas més, una conseqüència de l’acord que vam fer el passat mandat tots els grups municipals per millorar la participació ciutadana i la transparència en la gestió municipal; l'Acord per la millora de la Governança.
Foto de la signatura de l'Acord de Governança (PSC, PP, ICV-EUiA, CiU i ERC)
Els Consells de Ciutat són mecanismes de participació i de consulta de caràcter global que tenen per objectiu principal debatre i valorar les grans línies estratègiques i els afers principals de ciutats i pobles. Aquest tipus de mecanismes de participació van sorgir a Alemanya a finals del segle passat i van ser implantats a Espanya per primera vegada l’any 1992 al País Basc.

A Cornellà, tot i tenir Consells de participació diversos (Solidaritat, Educatius, Cultura, Media Ambient,...) cada cop es fa més necessari comptar amb nous espais més globals de participació on els ciutadans i ciutadanes de Cornellà no només puguin parlar de determinades polítiques sectorials, sinó on tinguin la possibilitat de participar en la configuració i definició de nous projectes de ciutat més globals. Com es diu en el preàmbul del reglament del Consell de Cornellà; “L’Ajuntament de Cornellà, com a institució més propera, ha de promoure una ciutat que intensifiqui els espais de relació cívica, transparent i democràtica.”
I si un dia decidim conjuntament sobre el futur del carrer Miranda?
El Consell de Ciutat és una bona eina que cal utilitzar, no és una finalitat en si mateixa. El Consell de Ciutat ha d’apropar la gestió de la ciutat a la seva ciutadania. És un primer pas cap a una situació real de governança local a Cornellà, on el conjunt d’actors que configuren l’acció municipal (regidors/es, treballadors/es públics, entitats i ciutadania en general) puguin com a mínim compartir espais d’interrelació i i diàleg per afinar més el que fa l'Ajuntament.
Caldrà voluntat política perquè aquest i tots els Consells siguin útils, cal voluntat per no quedar-se només en el reglament del Consell de Ciutat. Cal dinamitzar-lo, posar temes de debat i tenir la valentia de fer el debat i acceptar les seves conclusions, no serviran de res si només serveixen perquè el regidor/a de torn o el mateix alcalde donin la informació que vulguin.
La propera etapa del Consell de Ciutat de Cornellà serà la seva configuració, qui hi pot participar. Caldrà molt consens i generositat perquè en aquest Consell no hi sobra ningú, però no poden faltar els principals actors socials de la ciutat. Per això vam suggerir com a membres nats organitzacions socials tant importants com: els Sindicats, organitzacions empresarials, el comerç o la comunitat Educativa.

Comentaris

  1. Els millors auguris per el CCC que porta les lletres que conficuren un dels lemes de la €leQtriQa, la Qalicio x 1 Mobilitat + sana que es va "presentar en societat en Agrotur en Cornella veureven agrotur.blogspot.com

    Os animem a participar en la Ona que estem engegant " Des de Cornella al riu" Una Ona que impulsa Una MillorActitud davant les innovacions que reclama la crisi en la que estem instalats els petits

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada