Del 15 d’Octubre al 20 de Novembre


El 15 d’Octubre, ja ens queda lluny, però va ser una data per recordar. Per primer cop a Cornellà es va organitzar un acte unitari de record a l’expresident democràtic de Catalunya Lluís Companys, afusellat pel franquisme fa 71 anys. Reconeixement que es veié perfectament complementat per l’Acte que l’Associació per la Memòria Històrica i Democràtica del Baix Llobregat feu al Patronat recordant la repressió a Andalusia durant la Guerra Civil. http://www.memoria-antifranquista.com/

Però el 15 O sobretot es recordarà per les manifestacions de milers de persones pels carrers de centenars de ciutats del món ( http://www.youtube.com/watch?v=tlVMc1okPFw&feature=related )mostrant la seva indignació pel que estem patint, i reclamant un canvi profund a la nostra societat ( http://www.democraciarealya.es/ ). Centenars de cornellanencs/ques hi vam ser, i hi seguirem estant, cadascú en el seu espai i amb el seu paper. Com els alumnes i professors/es de l’Institut Francesc Macià, que uns dies abans del 15O van aconseguir molt ressò amb la seva tancada en defensa de l’educació pública. Felicitats.http://aesmacia.tk/
La premsa es fa resó de la tancada 


I del 15 d’Octubre passem al 20 de Novembre, perquè toquen eleccions, i les eleccions han de ser una oportunitat per canviar les coses. Participeu, indigneu-vos, impliqueu-vos, però no oblideu com hem arribat fins aquí; qui va generar la bombolla, la llei hipotecaria, la fiscalitat injusta, la pèrdua d’empreses públiques o el descontrol del Banc Europeu. Per això ICV-EUiA us proposem 7 Accions per canviar-ho tot. http://www.coscubiela2011.cat/

1. Lluitem contra l’atur: Retirem la reforma laboral de PP, PSOE i CiU, que només ha facilitat l’acomiadament i ha augmentat l’atur.

2. Impulsem al democràcia directa, neta i transparent, amb referèndums ciutadans vinculants i revocatoris, transparència i accés a la informació.

3. Rescatem les persones, no els bancs, que han rebut molts diners públics. Han de cedir l’estoc d’habitatges a un parc públic, i facilitar el crèdit a famílies, autònoms, petites i mitjanes empreses.

4. Aturem els desnonaments, cal una llei per a suspendre els desnonaments de persones aturades i que les famílies amenaçades puguin donar el pis en pagament de la hipoteca.

5. Defensem Catalunya i el dret a decidir, cal una reforma federal de la Constitució, les lleis i el finançament.

6. Tanquem les nuclears i lluitem contra el canvi climàtic, impulsem una estratègia estatal contra el canvi climàtic i tanquem les centrals nuclears abans de 2020.

7. Que pagui més, qui més té. Les rendes del capital han de pagar igual que el treball. Perseguir els paradisos fiscals, les SICAV, i lluitar contra el frau fiscal permetria recaptar 70.000M d’€ més.

Finalment, i parlant dels pressupostos de Cornellà pel 2012, des d’ICV-EUiA creiem que els efectes de la crisi i les retallades obliguen a l’Ajuntament a aprofundir en les polítiques socials "de proximitat", essent més austers i transparents que mai. Ja ho deia fa uns dies, no és el moment de la “politiqueria” i del tacticisme. El que ens ha d’importar és que més de 8000 persones estan a l’atur a Cornellà, que moltes estan esgotant les prestacions, que els desnonaments d’habitatges s’estan disparant, i que hem de buscar acords per plantejar solucions. Per això, com el del 2012 és probablement el pressupost més social del darrers anys hi donarem suport. Ara, la responsabilitat de gestionar-lo és del govern municipal, i esperem que ho faci amb més sensibilitat social, transparència i ànim conciliador.
Us seguirem informant.

Comentaris