4858 gràcies!


Cal començar aquest article de valoració del 20N felicitant al PP per la victòria al conjunt de l’Estat Espanyol, a CiU per Catalunya i al PSC per la circumscripció de Barcelona i per Cornellà.
ICV-EUiA no vam guanyar les eleccions del passat diumenge 20 de Novembre, però us hem de donar les gràcies. Gràcies a les 4858 cornellanenques i cornellanencs ( 38638 al Baix Llobregat) que diumenge 20N ens vareu fer confiança votant a la candidatura d'ICV-EUiA. Donant-nos 3 escons al Congrés per Barcelona, i 11 en la suma estatal (25 si tinguèssim una Llei electoral justa i proporcional).
També gràcies a les més de 17.000 persones de Cornellà que vareu votar als candidats/es de l'Entesa Catalana de Progrés al Senat. Serà aquesta la legislatura de la seva reforma?...
I com no, també volem donar les gràcies a tota la gent que s'ha dirigit a nosaltres les darreres setmanes dubtant si ens votaria o no i en molts casos demanant-los que no callem, que plantem cara a Madrid, que cal una veu d'esquerres, ecologista i nacional. 
Som conscients que molta de la gent que ens heu votat aquest cop no "us caseu" al 100% amb el que diu i fa ICV-EUiA, ni tant sols en el 75%, i que el que voleu és que fem la nostra feina amb el màxim de coherència possible, amb radicalitat (anant a l'arrel dels temes) i amb transparència. Segur que en Joan Coscubiela, la Laia Ortiz i en Joan Josep Nuet sabran fer aquesta feina al Congrés. Tots tres s'estrenen però segur que amb les seves capacitats i amb l'ajut de companys com Gaspar Llamazares, l'alegria de la nit espanyola amb els escons aconseguits a Màlaga i Saragossa per IU/Cha, s'hi posaran al moment.
Perquè amb el resultat del PP i CiU, la patacada del PSC-PSOE i la transició cap a la dreta nacional de la direcció d'ERC, algú s'hi ha de posar, o les "retallades catalanes" seran menys que un aperitiu. 
El resultat de la coalició a Cornellà, situant-nos de nou com a tercera força en unes Eleccions Generals per davant de CiU com al 2004 ( us recomanem consultar el web municipal http://aoc.aj-cornella.org/eleccions/ ), suposen una empenta i una ratificació de la nostra línia de treball unitària i alhora una responsabilitat.
La gent que participem d’ICV-EUiA a Cornellà creiem que en aquestes eleccions, igual que en les passades Municipals, ens heu tornat a dir que hem de liderar la construcció de l'esquerra verda i nacional a la nostra ciutat i que tenim l'encàrrec de sumar a més gent per fer un món, un estat, una Catalunya i una Cornellà més justa i sostenible. Malauradament les propostes unitàries no van reeixir ni al Maig (Municipals) ni al Novembre (Generals), però ara, amb molts mesos per endavant i sense eleccions que tot ho contaminen, si que hauria de facilitar-se aquest espai d’alternativa d’esquerres a Cornellà. Nosaltres hi volem treballar, hi estem treballant i hi seguirem treballant de forma oberta i participativa, obrint els nostres locals, els espais institucionals, i obrint-nos d'orelles a la gent. Ens hi posem?

Comentaris