Noruega, Oslo, Utoya, feixisme, i uns despistats

Fa pocs dies, una setmana, dels atemptats d'Oslo i la illa d'Utoya, i sembla que ja estàn amortitzats mediàticament. Coses de la societat de de la "informació" en que vivim. Tenim uns fets horribles, ja hi ha un culpable directe, i es seguirà la cosa des de la distància sense necessitat d'obrir debats, de reflexionar-hi, i encara menys de confirmar les hipòtesis mediàtiques que havien aparegut. Per què? No cal, era un boig viking-nazi...
Què els atemptats de Noruega ens agafen lluny és una evidència, que es pot dir que mai es poden produir a Catalunya no ho tinc tant clar. Probablement res del que poguem fer o dir des de Catalunya o Cornellà, consolaran a les famílies, i poc podríem aportar al debat social que segur que si s'està fent a Noruega, on l'extrema dreta va guanyant espai electoral i ja són la tercera força, però això no vol dir que no haguem de reflexionar-hi.
En aquest sentit van les centenars de mocions que a totes les institucions estàn aprovant aquests dies, Parlament, Diputacions, Ajuntaments,.. Tots menys Cornellà, clar.
Resulta que després d'haver coincidit els quatre grups municipals en llegir un text, ara els socialistes s'han desdit, no la secunden i la retiren de l'ordre del dia del Ple. Argument? No té a veure amb Cornellà, i no ens afecta. Com sempre, aferrant-se a la seva interpretació del Reglament Municipal, per, en aquest cas, fer el ridícul.

El text que havíem pactat era:

Declaració de condemna als atemptats terroristes perpetrats a Noruega i denúncia del fanatisme i la intolerància

El passat divendres 22 de juliol va ocórrer una tragèdia d’immenses proporcions a Noruega. Es va cometre un doble atemptat contra la seu del govern noruec i diversos ministeris adjacents i contra el campament d’Estiu de la AUF (Joventut Laborista Noruega) a l’illa d’Utoya.

Aquest darrer crim va comportar la mort d’una setantena d’adolescents i joves convertint els fets en una autèntica tragèdia nacional i un dels majors atacs a la democràcia perpetrats a Europa des de la II Guerra Mundial.

Aquests fets venen acompanyats d’un preocupant ressorgiment polític, social i electoral de l’extrema dreta i de la intolerància, l’odi i el fanatisme que han servit de pretext per realitzar aquests horribles crims.

Atès els fets descrits, el Ple de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat pren els següents acords:

Primer: Expressem la nostra més enèrgica condemna als atemptats terroristes perpetrats a Noruega i mostrem les nostres profundes condolences a les víctimes i les seves famílies. També volem mostrar el nostre íntim respecte i solidaritat al poble de Noruega.

Segon: Reivindiquem la fermesa democràtica com a forma de combat contra la intolerància i la violència.

Tercer: Reafirmem la convivència i el respecte com un dels valors suprems del model social europeu.

Quart: Denunciem i combatrem el fanatisme, la intolerància, el racisme i el rebuig al diferent, així com els ideals provinents de la retòrica de la por i l’odi que abonen el terreny a actes violents con els succeïts a Noruega.

Com podeu veure era una declaració d'allò més assenyada i clara. Els acords crec que els poden prendre les regidors i regidores de Cornellà, i afecten a un sentir que segur que compartim amb molta gent de Cornellà. Bé, cada cop em sorprenen més aquests del PSC, em temo que van una mica despistats!

Comentaris