Una nova manera de fer política per una comarca més Justa i sostenible

Us adjunto l'article que publicarà dijous el setmanari 30º:

Sovint, quan analitzem resultats electorals fem lectures massa simplistes i injustes, perquè darrera de cada vot o de cada abstenció hi ha una reflexió i una decisió individual difícils de generalitzar. És evident que les 277.000 persones del Baix Llobregat que han decidit no participar de l’elecció dels seus regidors i regidores, segur que tenen bones raons per no fer-ho; desinterès, desinformació, indignació, resignació,... Democràcia real ja!
Després de les eleccions aquest lema dels “indignats”, del  conjunt de ciutadans i ciutadanes indignats/des amb l’actual funcionament de les nostres institucions, pren encara major valor. Això ha de canviar, cal una política més participativa i efectiva, cal una altra manera de fer política. L’aparició de diversitat de candidatures tampoc sembla la solució, ja que han reduït la pluralitat política en uns Ajuntaments i l’han incrementat fins la ingovernabilitat en d’altres. Reflexió a part mereix el fet que Plataforma per Catalunya, les seves propostes i maneres entrin a diversos Ajuntaments i al Consell Comarcal. Generant odi i conflictes entre veïns i veïnes dels nostres barris no millorarem el Baix Llobregat.
Els 47.237 vots obtinguts per la coalició ICV-EUiA i les Enteses al Baix Llobregat ens situa com a tercer espai polític de la comarca amb més de 100 regidores i regidores, i confirma que la nostra línia de treball, basada en construir amb gent diversa, de forma oberta i participativa projectes i candidatures municipals a peu de carrer, és força adient i volem ampliar-la.
Un cop passades la campanya i les eleccions els problemes del Baix i la seva gent segueixen presents. Ara és el moment de fer una comarca més justa i innovadora des del diàleg, el consens i la transparència. Aquest és el nostre compromís. Hi seguirem treballant.

Comentaris