Ara és el moment d’evitar les retallades en Salut!

Aquests serà probablement el darrer post de la campanya. He volgut fer una entrada amb el resum del que hem plantejat en tots els actes públics d’ICV –EUiA i amb aquesta nota acabo. Espero que hagi estat d’utilitat.
Ahir vam parlar a Sant Ildefons de Sanitat i Salut Pública. Vam demostrar amb idees i propostes que injustos són els comentaris tipus “tots sou iguals”, i com de desencertats són quan baixes al terreny de la realitat i veus el que fan i diuen uns i altres. Els darrers mesos ens estan demostrant fins quant de diferents són els plantejaments d’uns i altres quan parlem de Salut Pública.
Jaume Vidal, Arnau Funes i Ana Rosa Sevillano al CC Sant Ildefons
Per nosaltres la Salut pública és un dret no un negoci, un dret que s’ha de promoure i garantir des de l’Atenció Primària desenvolupant polítiques de prevenció i de promoció de la salut. Promovent que la gent tingui hàbits saludables i no que es pagui una mútua com pretenen CiU i PP.
És tan un dret que si la despesa en Salut s’ha reduir, mai hauria de ser reduint la qualitat de l’atenció a la població de ciutat treballadores com Cornellà, i si apostant perquè l’Atenció Primària tingués més recursos per millorar les condicions de salut dels barris. Per aquí també s’estalviaria i molt!
Us recordo que des d’ICV-EUiA apostem a nivell Català per un Nou pla de mesures de sostenibilitat del sistema sanitari basat en la Reducció de la despesa de 450 M d’€, sense perjudicar la qualitat de l’assistència i l’equitat, prioritzant la racionalització de la despesa farmacèutica, la fusió d’entitats, la reducció d’estructures directives i l’enfortiment de l’atenció primària.
Ara falta saber si tindrem un Ajuntament el 23 de maig disposat a evitar les retallades i a encapçalar les reclamacions per una Cornellà millor atesa. Hem millorat i cal protegir el que hem aconseguit. Ahir en Jaume Vidal i l’Ana Rosa Sevillano que m’acompanyaven en l’acte van posar exemples encara més concrets del que vol dir això. L’Ana Rosa Sevillano deia:
 “Nuestras propuestas són:

1.      Evitar la centralización de pediatría en un único centro, ya que supone que los pacientes tengan que desplazarse considerablemente.
2.      Negativa a la perdida de la actividad de especialistas fuera de Cornellá. El Ayuntamiento no puede permitir que los ciudadanos de Cornellá tengan que desplazarse al Hospital Moisès Broggi. Esta actividad tiene que continuar realizándose en Cornellá.
3.      Que los quirófanos reanuden la actividad mañana y tarde para reducir la lista de espera de las intervenciones quirúrgicas.
4.      Que el CUAP disponga de un servicio de pediatria las 24 horas para descongestionar el Hospital infantil de Sant Joan de Déu.
5.      Incrementar el Ahorro de farmacia con dosis ajustada al tiempo de tratamiento y recetando genèricos o el medicamento más barato del mismo tipo.
6.      Utilización de un único sistema informático que permita compartir diagnósticos y pruebas entre los centros del ICS, CSI y otras entidades, con el consiguiente ahorro en tiempo y dinero.
7.      No al Copago que perjudica a las rentas mas bajas y que no supone una solución. No a la disminución de las prestaciones sanitarias.
8.      No rentabiliza la compra de equipos especializados sanitarios, como el mamógrafo del Hospital Moissès Broggi que en un año realizó 96 mamografías. Mientras que en SDPI Cornellá se vienen realizando 200 mamografías semanales.”

Qui no signa això? Qui no vulgui una Sanitat Pública de Qualitat? Potser els que estan als mercadillos i a les portes del Centres de Salut fent ofertes de mútues de Salut i la resta de l'Ajuntament?

Comentaris