Ara és el moment de l’esport

 
Dilluns vam estrenar la sala polivalent del nou Pavelló Municipal de Sant Ildefons (Espai Esportiu per ser exactes), un pavelló del que hem parlat sovint amb molta de la gent de l’esport de Cornellà i que al costat del “fiasco” del Parc Esportiu Llobregat sembla la millor Instal·lació Esportiva de la història de Cornellà. Poc importa ara que s’hagi trigat 10 anys en fer-se realitat, que l’alçada de la pista subterrània sigui insuficient per la pràctica reglamentària de quasi qualsevol esport, o que només estrenada ja estigui quasi plena. És una instal·lació moderna, polivalent, i amb certa eficiència energètica que ajustarà els sempre disparats costos de funcionament d’un pavelló. Una bona peça del mapa esportiu de la ciutat.
I allà hem parlat d’esport, de la necessària vinculació entre esport i educació, entre esport i salut, entre esport i millora de la autonomia personal, i entre esport i convivència, amb una cinquantena de veïns/es i membres d’entitats.
Hilario Aguilar, Arnau Funes, Juan Capilla 
La idea força que resumeix tant el que vam plantejar en Juan Capilla, l’Hilario Aguilar i jo mateix, com el que ens van comentar les persones assistents és que cal una política esportiva més coherent i cosida amb la resta de polítiques socials de l’Ajuntament. Si l’esport té molt d’educatiu, i l’educació ha d’estar garantida per tothom al llarg de tota la vida, cal procurar que l’esport també ho sigui.
Crec que aquests darrers 4 anys, això és el que hem reclamat a l’Ajuntament, entenent la bona voluntat del regidor del ram, però desencisat davant la manca de criteri a l’hora de dissenyar unes polítiques esportives sòlides, transparents i de consens. Crec que del primer que vam demanar al 2007 al govern municipal va ser un informe de tots els contractes de gestió d’instal·lacions esportives. Van trigar 6 mesos i el llistat es va reduir a les 3 entitats que tenien una concessió administrativa, que gestionaven el pavelló o el camp de futbol després de guanyar un concurs, la resta?... També vam demanar un replantejament de la gestió del Parc Esportiu fa quasi 3 anys, i vam demanar major transparència en la valoració de les subvencions municipals a les entitats esportives.
Però no vam parlar massa de tot això dilluns. Principalment el que vam fer va ser plantejar objectius esportius per la Cornellà del futur, començar a dissenyar el Projecte Esportiu de Ciutat que tant es necessita.
Per ICV-EUiA qualsevol política esportiva a Cornellà ha d’anar adreçada a incrementar el nombre de persones que practiquen esport el màxim de temps possible, i a garantir que aquesta pràctica es fa amb un nivell de qualitat acceptable. Incrementar practicants vol dir que més nens i sobretot més nenes facin esport escolar, que més joves puguin mantenir la pràctica esportiva federada o nofederada, i que més dones i homes puguin fer esport amb independència de la seva situació socioeconòmica.
Evidentment, per aconseguir la qualitat desitjada cal que l’Ajuntament sigui més eficient en la seva gestió, que aprofiti millor els seus recursos, i oprtunitats com l'arribada de l'Espanyol, que fomenti la coordinació entre entitats superant els personalismes, i que inverteixi el que s’ha estalviat aquest anys en fer una millora planificada dels equipaments esportius dels barris.
Crec que si els propers mandats compartim aquests objectius podrem compartir també molts èxits.

Comentaris