3566 Gràcies! Seguirem treballant

Ja fa 24 hores que vam començar a rebre els resultats de les eleccions municipals a Cornellà i a la resta de Catalunya, i podem fer els primers anàlisis. Uns resultats però, que, com el propi clima en que s’ha celebrat, són molt complexos d’analitzar. Us enllaço les dades. ( Ajuntament)
Sovint quan analitzem resultats electorals fem lectures massa simplistes i injustes, perquè darrera de cada vot o de cada abstenció hi ha una reflexió i una decisió personal que són difícils de generalitzar. Les 30.000 persones de Cornellà que han decidit no participar de l’elecció dels seus regidors, segur que tenen bones raons per no fer-ho; desinterès, desinformació, indignació, resignació,... Què podem fer per engrescar-vos i fer-vos participar? No es pot complir la màxima; “si passes de la política, la política passarà de tu”. Això ha de canviar.
Per altra banda, segur que darrera dels 3566 vots (12,46% dels vots emesos) que la coalició ICV-EUiA hem rebut, hi ha 3566 raons, així que vull donar 3566 gràcies. Gràcies!
Gràcies pel vostre suport i gràcies pels vostres ànims i aportacions de tots aquests dies. Crec que hem fet una bona feina, fent participar a molta gent, i que el resultat obtingut ens confirma que la línia és força adient. No és perfecte, però força adient.
Un 12,46% suposa incrementar el nostre resultat anterior, i, si el recompte definitiu no ho esguerra, recuperar el 4art regidor que havíem perdut en les darreres eleccions de  2007, i estem molt contents/es. Amb un equip de 4 persones podrem multiplicar la nostra feina a l’Ajuntament i serà més fàcil intentar que moltes de les nostres propostes tinguin encaix en la política Municipal.
Vull felicitar al PSC-PSOE pel seu resultat i per tornar a revalidar la seva majoria absoluta, que tornarà a fer alcalde l’Antonio Balmón. ICV-EUiA ens vam fixar l’objectiu d’arribar als 4000 vots i no hi hem arribat, una pena. Hem vaig passar molts dies plantejant-ho, perquè creia que si nosaltres superàvem aquesta barrera la majoria absoluta dels PSC cauria, i així hagués estat si no s’hagués dispersat tant el vot entre “els petits”. En relació amb això, vull lamentar la pèrdua de representació d’ERC a l’Ajuntament, amb qui hem coincidit en moltes propostes per “millorar” Cornellà, i amb qui esperem seguir coincidint.
Tornant als petits, cal tenir en compte que per primera vegada el PSC no obté la majoria absoluta dels vots emesos; 12.631 dels quasi 30.000 que es van repartir entre les 10 opcions, però manté 14 regidors/es (majoria absoluta del Ple) perquè ni ERC, ni PXC, ni Ciutadans, ni Desdebaix, ni Via Democràtica, ni Moviment pel Socialisme han aconseguit representació deixant fora de l'Ajuntament a 4969 votants. Crec que és evident que l’arribada de les candidatures de Desdebaix, Ciutadans, Plataforma i Via democràtica, han generat el fenomen que hipotèticament volien evitar i han reduït la pluralitat política a l’Ajuntament (PSC, PP, ICV-EUiA, i CiU). Tots hauríem de reflexionar, però en especial aquells que ens reclamem d’esquerres i que estem per un canvi en el sistema. En especial més d’un hauríem de reflexionar sobre l’operació de la candidatura Desdebaix (692vots), que hauria d’haver duplicat el resultat per entrar a l’Ajuntament, i que amb els números a la mà podria estar darrera de la sortida d’ERC de l’Ajuntament i de la Majoria Absoluta dels PSC. Això és el que volíeu aconseguir? De debò que no podíem haver fet un esforç per sumar? Què us ha fet ICV que ni trucar-nos voleu?
Finalment, vull deixar clar que és una doble satisfacció que el nostre 4 regidor arribi evitant que Plataforma per Catalunya entri a l’Ajuntament, un partit que ni respecte els drets humans ni és conscient de l’odi i el conflicte que genera. Tant de bo, el seu resultat i el de Via democràtica siguin els seus millors resultats a la història de Cornellà.

Comentaris

  1. Hola! En primer lloc, felicitar-vos pel vostre resultat electoral. ICV ha aconseguit uns bons resultats i aguanta a Cornellà.

    M'he quedat sorprès, però, del teu esment a què ICV té 4 regidors. Si no vaig errat, ICV n'ha tret 3 i CiU 3 més. El web de l'Ajuntament està ple d'errors. Altrament, amb el percentatge que li atorguen a la Plataforma (5,18%) hauria tret un escó a l'Ajuntament. A la web oficial del ministeri i les planes web dels diaris surt que ICV ha tret 3513 vots i l'11,81%.

    A veure si m'ho pots aclarir. Una salutació!

    ResponElimina
  2. Gràcies David. Tens raó que el que apareix al Ministeri és 3 i 3, però les actes d'escrutini i l'Ajuntament que és qui dona les dades a la Junta electoral ens donen 3566 vots i ens quedem el darrer regidor pels pèls. PxC ha obtingut el 5 i pico dels vots que reparteixen escons, però el 4,9 dels vots emesos (suma els blancs) per això no entren.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada