El futur de Cornellà no està escrit.


Ja fa algunes setmanes que estem desenvolupant el procés de debat ciutadà SOM Cornellà, un procés que es basa en confiar en nosaltres, en la gent de Cornellà. En no deixar totes les decisions en mans d'altres. En voler fer xarxa i demanar noves idees per començar a construir plegats/des avui la Cornellà del 2020. Confiem en la gent, i creiem que cada persona és un món ple d'experiències i que segur que pot aportar idees, opinions, i suggeriments.
Per això hem fet aquest procés, perquè el programa municipal del 2011 volem que sigui útil per la gent de Cornellà i, per tant, creiem que no el podem fer sols/es. Amb SOM Cornellà estem recollint, des de la humilitat, les opinions de veïns/es, d'entitats, i dels professionals que treballen als barris.
Tenim l’esperança de fer una societat millor, i creiem que és possible si superem la por. La por davant la incertesa econòmica, a l’atur, als nostres veïns, la por a implicar-nos en la vida de la ciutat. Aquesta crisi no l’hem generat ni nosaltres ni els nostres veïns, l’ha generat l’egoisme i l’avarícia d’uns pocs amb la complicitat d’alguns altres que continuem manant. La sortida per tant no pot estar en l’individualisme i en el passar de tot.
Tampoc en "passar" de la política municipal està la sortida. En la política està la sortida, en més democràcia.  Per exemple, en diagnosticar i repensar conjuntament Cornellà a peu de carrer està bona part de la sortida. En definir el model de Ciutat que volem. En defensar els drets socials i la igualtat, amb uns serveis públics de qualitat i no en les retallades està la sortida. En apostar per la innovació i l'educació.
Tota la gent que estem participant del SOM Cornellà ens impliquem perquè som optimistes. Perquè creiem que el futur no està escrit. Cornellà pot ser millor i l'Ajuntament pot ser més dialogant i sensible als problemes de la seva gent.
SOM Cornellà també és una mostra de que ICV i EUiA, som part de Cornellà però no ens creiem, a diferència d’altres que som tota Cornellà i tenim totes les respostes. Tenim molt clar que no tenim la veritat absoluta. Evidentment tenim propostes i idees que, en el debat, podem rectificar. Tenim valors sòlids que ens fan desitjar una Cornellà sense barreres, més equitativa i cohesionada, i fem propostes des d'aquí per ser útils a la ciutadania. No canviem drets per vots. 
Hem estat, estem i estarem si la ciutadania vol al centre de la vida política de la ciutat, aportant persones que s'han implicat a l'Ajuntament com a regidors/es, tinents d’alcalde i un alcalde.
Quan les coses van bé la gent d'ICV-EUiA fem bé les coses, però quan van malament les fem millor. Cornellà ho sap. Quan al 1979 i al 1983 les coses anaven social i economicament malament a Cornellà vam confiar en el Fede Prieto i la gent del PSUC. Potser ha arribat l’hora del canvi, potser ara és el moment de fer noves apostes.

Comentaris