UE Sant Ildefons; una aposta esportiva, educativa i de barri. SÓN CORNELLÀ

Avui hem fet una visita a la UE Sant Ildefons, el club de futbol del barri més poblat de Cornellà. Una  de les visites a entitats de Cornellà que hem programat la gent d'ICV-EUiA dins la campanya SOM Cornellà. Com sabeu, SOM CORNELLÀ vol promoure el debat i al participació de la gent de Cornellà, i vol recollir opinions i propostes per eleborar el programa d'ICV-EUiA per les properes eleccions Municipals.  Aquesta setmana ens centrem en el Barri de Sant Ildefons, la seva gent i les seves entitats, que també Són Cornellà.
La primera trobada al barri, ha estat una molt bona sorpresa. Sovint es creu que la gent del món de l'Esport, també la gent de l'esport de Cornellà, està poc formada i com viu en el món de la "competició" adopta pocs criteris educatius a la seva pràctica.
Res més lluny de la realitat en el cas de la UE Sant Ildefons. Ens hem trobat amb gent amb les idees molt clares que "pateix", com d'altres entitats de Cornellà, la manca de criteri en la gestió dels equipaments esportius municipals i la desmotivadora política de subvencions que ja he explicat en d'altres entrades d'aquest bloc. No vull fer un llistat dels grueges i les deficiències que ens ha ensenyat la junta, ara, si tinc clar que no és de rebut que la UE Sant Ildefons a març de 2011 no tingui un conveni, un contracte, o una concessió administrativa per gestionar amb qualitat una instal.lació municipal com el camp de Futbol de Sant Ildefons. En la mateixa línia, crec que tampoc és normal, l'estat en que es troba un equipament amb gespa artificial de qualitat instal.lada fa pocs anys, amb vestuaris petits, il.luminació insuficient o instal.lacions elèctriques i fotovoltàiques mal dimensionades. Crec que en temes de seguretat l'Ajuntament no pot estalviar, i malauradament sembla que en les instal.lacions municipals darrerament estalviem massa.
Per altra banda, a la UE Sant Ildefons, ens trobarem a gent implicada en el seu barri, amb criteris educatius i socials, que procuren, per damunt de tot, que 400 nois i noies i les seves famílies siguin més feliços. Una entitat a la que l'Ajuntament no valora aquesta implicació social quan toca repartir subvencions. Crec que és un exemple flagrant de com la Regidoria d'Esports i l'Alcaldia no és mullen de veritat en la situació esportiva de Cornellà on cadascú va a la seva i no hi ha un tracte econòmic transparent. Ningú entèn com una de les entitats amb més nois, esportistes, veïns de Cornellà pot rebre proporcionalment menys subvenció que entitats de Cornellà en les que juguen desenes de nois i noies residents a diversitat de municipis catalans. Tampoc s'entèn perquè presentin els projectes que presentin les entitats sempre es rebin els mateixos import de subvenció.
Bé, no em vull allargar, de tot això ja n'hem parlat al bloc i al Facebook. Avui es tractava de parlar de Sant Ildefons, d'Esport i de Cornellà, i gràcies a la gent de la UE Sant Ildefons, n'hem parlat i tenim noves idees. Gràcies a tots.
Ah! i si voleu, ens veiem dijous 17 al CC Sant Ildefons
 

Comentaris