SOM Cornellà

M'acaben de demanr un article de balanç d'aquest mandat a Cornellà. Us adjunto el que he enviat.

Aquests 4 anys han estat marcats per l’impacte de la crisis econòmica a la ciutat i al pressupost de l’Ajuntament, per la gestió de l’urbanisme i l’habitatge, per la conflictiva posada en funcionament de l’Estadi del RCD Espanyol i de l’SPLAU, i per la poca participació ciutadana i la transparència en la gestió. Crisi i Espanyol quan Cornellà hauria d’estar aprofitant el temps per millorar i reinventar-se, per innovar, per dissenyar la Cornellà del 2020.
És cert que la crisi ha afectat molt a l’activitat econòmica de Cornellà però el “totxo” no pot ser mai la solució. Per això, aquest 4 anys, hem proposat uns impostos locals més justos i sostenibles, hem qüestionat el paper de PRECSA i EMDUCSA davant la crisi per la seva manca de criteris i sensibilitat socials, i no hem signat l’Acord Social de Cornellà perquè, tot i tenir bones propostes socials, suposa la construcció de més de 4000 pisos privats i públics (principalment de preu concertat a 2500€ metre quadrat) urbanitzant els darrers terrenys de la ciutat.
Creiem que la política d’equipaments està descompensada perquè si bé el Citilab o el Parc Esportiu Llobregat, tot i la seva mala gestió, són de primera els equipaments que més s’usen a Cornellà com les escoles, els pavellons o els centres cívics són de tercera divisió. Per això proposem que el cinema PISA segueixi sent un espai cultural i no l’enderroquem.
Cornellà també ha de millorar en matèria de Participació. L’Ajuntament és dels ciutadans i de les ciutadanes de Cornellà no del seu govern. No és suficient amb que l’Alcalde tinguin un bloc o que els funcionaris li muntin sopars a casa de veïns de Cornellà. Fa anys que reclamem que la ciutadania pugui parlar al Ple, i hem demanat comissions ciutadanes per decidir el futur de Can Bagueria i de la Festa Major o per opinar i controlar els Projectes Urbanístics. Si a Cornellà viuen quasi 90.000 persones, per què conformar-se només amb les idees i opinions de l’Alcalde o d’algun regidor?
El joc democràtic requereix tant de govern com d’oposició, i encara més si el govern manté una majoria absoluta des de 1987. Les majories absolutes no són bones, i encara menys si duren tant i sempre manen els mateixos. Per això el 2007, ICV vam triar la soledat de l’oposició a canvi d’una major llibertat d’expressió. 4 anys després creiem que hem fet una bona feina, fent una oposició responsable i crítica, controlant la gestió municipal, fent més propostes que ningú i plantejant alternatives i sumant-nos al consens en temes com l’Acord per la Governança o la creació del Síndic de Greuges.
Apostem, i ho seguirem fent, per una Cornellà més activa, més participativa, on els ciutadans i ciutadanes siguem protagonistes i no clients de l’Ajuntament. Cornellà pot estar adormida, però està viva, i entre totes i a tots podem despertar-la. Hi ha Alternativa i ICV volem contribuir a construir-la amb la seva gent. No ho oblidem mai: Tots i totes, ell i ella, tu i jo som Cornellà.

Comentaris