Comencem a fer Balanç

Aquest dies on les candidatures dels diferents partits escalfen motors per aconseguir un bon resultat al mes de maig, la gent d'ICV Cornellà hem començat a fer Balanç dels nostres quasi 4 anys d'oposició. Aviat tindreu a casa una "Gotera" on us expliquem algunes de les nostres opinions i de les nostres propostes,  i perquè creiem que el govern municipal n'ha descartat la majoria, però no m'he pogut estar d'avançar-vos algun coseta. 
Hem presentat del 2007 al 2011 una seixantena de mocions, precs i preguntes per debatre al Ple Municipal. Tot i que tothom dirà que ha fet molt, i alguns s'apuntaran com a pròpies coses que hem proposat d'altres, crec que els números, la vostra memòria, i potser la història, poden deixar a cadascú al seu lloc. Si aneu a les actes de Plens i comissions ho trobareu. Jo,sense haver fet l'exercici de recomptar al detall ,crec que ICV dupliquem l'activitat de la resta de grups polítics sumats en aquest 4 anys. 

I què hem demanat aquest anys? Us detallo una mostra:
  • Fer una comissió ciutadana per dissenyar la Festa Major de Cornellà i també una altra per recuperar Can Bagaria 
  • Regular l’Antena de telefonia mòbil del carrer Pius XIIè
  • Regular i facilitar l’expressió cultural dels graffiti i dels murals
  • Fomentar l’estalvi d’aigua
  • Recuperar la Memòria històrica i assignar els noms de carrers pendents a lluitadores i lluitadors antifranquistes· 
  • Millorar la mobilitat a Cornellà, demanar la unió de les línies TramBaix i TramBesósn i·que futures línies L3 i C3 del Metro i RENFE ens connectin amb la resta de la comarca.
  • Modificar el Reglament Municipal per permetre el debat polític i la participació ciutadana als Plens·
  • Reformar els impostos locals per fer-los més socials i sostenible,s i compensar el desequilibri de l´IPC dels anys que es negatiu.
  • Promoure l’ocupació de les dones amb mesures locals, i incorporar Clàusules socials als projectes dels “Plans Zapatero”
  • Impulsar la creació del Consell Assessor d’Urbanisme i Política Territorial de la Ciutat.
  • Demanar a la Generalitat que no es fes la reducció prevista de professionals als serveis educatius.·
  • Establir mesures locals per lluitar contra la pobresa infantil
  • Acordar que l’Ajuntament no contracti mitjançant ETT´s.
  • Impulsar un pacte local per la laïcitat o condemnar els atacs a les ONG de l'exèrcit d'Israel
Alhora, hem demanat que s'apliqui un reglament públic i transparent per les ajudes socials i les subvencions, que es millorés el reglament d'Escoles Bressol, o que es consensuessin amb els veïns de Riera els accessos al barri els dies de partit de l'Espanyol. També hem demanat que PRECSA i  a l'Ajuntament més claredat en les accions i les ajudes anticrisi i hem demanat explicacions per la mala gestió del Parc Esportiu Llobregat i per la gestió que ha fet EMDUCSA de les promocions de Destraleta i Siemens.
    Però també hem acordat en mocions conjuntes amb la resta de grups, com commemorar el 28 de juny, dia de l’alliberament gai, lesbià, bisexual i transsexual, recuperar les troballes arqueològiques del voltant de l’església, o promoure l’ús igualitari del llenguatge o commemorar el dia internacional contra la violència vers les dones.

    Em deixo moltes coses. però, amb l'actual Reglament Orgànic Municipal i l'aplicació restrictiva que en fa l'alcalde, limitant temàtiques i nombre de mocions, precs i preguntes, crec que déu ni dó amb la feina, no?

    Comentaris

    1. Més coses:

      . Hem mostrat reiteradament sense descans el nostre desacord amb l'actual política d'habitatge social de l'equip del govern municipal perquè, tot i que ha cobert la necessitat d'un sector de la població ha deixat de banda, en circumstàncies econòmiques garvíssimes, al sector que pateix amb més força l'exclusió residencial. Hem demanant amb rotunditat el dret a l'habitatge.

      . hem demanant un pla d'igulatat dins de l'ambit del sector públic municipal
      En definitiva, NO NOMÉS ENS HEM OPOSAT, QUAN HEM CREGUT Q S'HAVIA DE FER, SINÒ QUE HEM FET PROPOSTES SEMPRE

      ResponElimina
    2. Crec que entrareu en un camí errat si intenteu feu-vos amb la bandera de "Som els que hem fet mes...". Si sou representants de la ciutadania, això, tot i que no sigui comú, està implícit: Defensar sempre lá posició dels qui representeu.
      El que si es fantàstic es fer-ho públic i que arribi al ciutadà. Ara be, si us plau, no aixecant la manida bandera de som els que fem mes.
      Respecte a les "coses fetes" deixo de banda la gran majoria amb les que hi estic d'acord. Si repaso la llista hi ha algunes accions amb les que no hi estic d'acord:
      1) REcuperar la memòria històrica, no vol dir nomès fer-ho en una direcció. S'ha de fer en les dues. I la millor forma seria algun crèdit a l'ensenyament pre universitari d'història local.
      2) El pacte local per la laicitat o condemnar Israel, em semblen iniciatives impropies de politica local.

      Trobo a faltar alguna iniciativa respecte al Parc de Can Mercader. S'ha d'estar atent perquè crec que està arribant a vegades a una sobreocupació que crec que obliga areplantejar el seu us i la regulació d'activitats que s'hi facin.

      ResponElimina
    3. Gràcies pels vostres comentaris Elisa i Carlos. Evidentment comparteixo fil per randa el que diu l'Elisa. Ja us deia en el post que simplement era un resum de mocions, precs i preguntes. Bona part del que hem fet aquest quatre anys no s'explica en l'entrada. Per exemple no expliquem que vam demanar a l'alcalde i als regidors responsables d'Espai Públic i de Ciutadania que miressin de dotar al Parc de Can Mercader d'una normativa d'usos del Parc i de delimitar millor les zones previstes per cada tipologia d'activitat; passeig, ciclisme, footing o berenar i festes infantils. De fet que s'ubiquès un espai de taules va ser una proposta nostra.
      Carlos, no volem dir que som els millor ni els que hem fet més. De fet en 4 anys la normativa municipal ens permetria haver presentat 80 mocions, 80 preguntes i 80 precs, i nosaltres no arribem ni a la meitat. Podríem haver fet més? Si, però també molt menys.
      Fot una mica, que grups polítics que s'han "passejat" per l'Ajuntament 4 anys, que encara no sabem que proposen per la seva ciutat en infinitat de temes, ara aixequin la bandera de ser els millors de la Oposició i els que més canya donen, i els que més proposte per la transparència, la participació o l'habitatge plantegen. Torno al que deia en la nota, si mirem les actes dels Plens veurem coses mol curioses i confirmarem que a Cornellà només té propostes, idees, i preocupacions el PSC (o millor dit, l'alcalde)i ICV.
      Sobre els temes que toquen o no a Cornellà discreparíem en on situar la Frontera. Per exemple, Cornellà té un Consell de Cooperació amb entitats que han cooperat amb Palestina, i quan passa una cosa com l'atac a la flotilla d'ONG's alguna cosa s'ha de dir. Estic d'acord en que no es paper dels ajuntaments entrar en debats més internacionals, però aquest tema afectava directament a ONG's. Saps que fa uns anys l'exèrcit Israelià va carregar-se un hospital a Ramalla finançat en part amb diners de Cornellà, i no vam dir res?
      De la Laïcitat també tenim molt a parlar. Hi ha entitats o escoles religioses a Cornellà? la Festa Major no la marca una festa religiosa? Potser sembla un tema menor, però si li dones alguna volta té el seu què, com ens van demanar algunes entitats.
      Tens raó en els temes de memòria històrica. En la guerra hi va haver dos vàndols i segur que ambdós van comentre crims. Ara, Cornellà, com Catalunya i España, estava i està plena de reconeixements als caiguts i als referents del bàndol nacional, però està orfre de reconeixements als caiguts per defensar l'estat republicà i/o per defenssar la democràcia durant la dictadura. Sobretot en aquesta segona part és on Cornellà ha de treballar millor.
      Buffff. Perdoneu el rotllo.

      ResponElimina
    4. Per suposat que defensors de la democràcia que han viscut en règims totalitaris han de tenir un reconeixement. Sempre i quan no es caigui en demagogies de "bons" i "dolents" respecte als dos bàndols: republicans i nacionals.
      Respecte al fet que hi hagi escoles/entitats religioses (quan dic religioses vull dir catòliques) quin problema hi veus?entenc que el binomi public/religios és on veus el problema no?Si es així podem estar d'acord en discutir el fet que sigui bo que amb allò públic es financiin ideologies personals.
      REspecte al fet que el corpus marqui l'inici de les festes de cornellà trobo que no va mes enllè d'una coincidència. A l'actualitat no crec que aquesta festa tingui cap simbolisme religiós, però si seria contraproduent un canvi de dates pel fet de coincidir amb una festivitat religiosa.

      ResponElimina

    Publica un comentari a l'entrada