Ens explicaran algun dia les subvencions de Cornellà?

Com sabreu, durant aquest mandat el Grup Municipal d'ICV-EPM ha demanat en diverses ocasions conèixer amb detall la justificació tècnica de les subvencions a entitats culturals i esportives de Cornellà. Fins el dia d'avui encara no tenim aquest detall, tot i haver-ho demanat de forma oral en Comissions Informatives i Plens.
Sempre he defensat que cal fer una política transparent en general i amb els contractes, concessions i subvencions en especial. Cornellà no és pas un exemple de transparència i equilibri en les subvencions que atorga el seu ajuntament, ni en els convenis que signa amb les entitats per desenvolupar programes o gestionar instal.lacions. Recordareu el que us vaig explicar sobre com es gestionen les pistes i pavellons públics a Cornellà? Alguns amb concurs públic d'altres amb convenis directes amb les entitats.
Així, buscant explicacions justes i transparents de les subvencios d'aquest 2010 vam fer la següent pregunta escrita en el passat Ple:

L'Ajuntament de Cornellà l'any 2010 ha concedit les següent subvencions a les següents entitats esportives

CLUB HANDBOL RÀPID CORNELLÀ – 9.986,55€
CLUB VOLEIBOL CORNELLA – 5.265,80€
CLUB BASQUETBOL CORNELLÀ- 28.410,76€
AEJ RIERA CORNELLÀ- 8.689,04€
CLUB CORNELLA FUTBOL SALA – 6.238,82€
CLUB BASKET ALMEDA- 12.689,38 €
BASQUET FEMENÍ CORNELLÀ – 8583,68€

Atès que segons es va publicitar pel propi Ajuntament de Cornellà i s'explicà en el Consell Municipal d'Esports les subvencions a entitats esportives de Cornellà es concedeixen segons un conjunt de criteris que el Departament d'Esports valora, el Grup Municipal d'ICV-EPM de l'Ajuntament de Cornellà pregunta:
Quins són els criteris que sustenten cadascuna de les subvencions abans referides i la seva variació en relació a l'any 2009? Quin és el nombre d'equips, en quines categories juguen i quin és nombre de jugadors i jugadores de Cornellà que practiquen esport en cada entitat? 

La nostra voluntat és que ens expliquin les diferències d'import entre entitats, ja us explicaré que ens responen però a mi no em surten els números. En aquest llista hi ha entitats amb 10 o 12 equips  federats i més de 100 nens/es que reben molt menys que entitats amb 3 o 4 equips. Diferència encara més clara si busquem en quines categories juga cada club i quants nenes, nenes i joves de Cornellà, veïns i veïnes de Cornellà, juguen als seus equips.

Ja us explico

Comentaris

  1. Han estat moltes les vegades que l'Arnau Funes m'ha fet arribar les seves propostes pel que fa a les iniciatives que el seu partit aporta a la ciutat de Cornellà. Em sobta que s'hagi demanat claredat pel que fa a la transparència de les subvencions però no em sobta la resposta de l'ajuntament. No vull excusar ningú, en aquest cas l'ajuntament de Cornellà, però si un partit demana transparència, la responsabilitat i/o obligació dels que governen és mostrar-la.
    Martí Miquel

    ResponElimina
  2. Hola Arnau,

    A título personal me gustaría saber con detalle cuáles son los aspectos que determinan las cantidades de las subvenciones. Creo que un aspecto muy importante a tener en cuenta debería ser el número de ciudadanos/as de Cornellà que estamos subvencionando. Quiero decir que no encuentro sentido a que se le dé una cantidad económica elevada a un club por el número de jugadores/as que tiene cuándo todo el mundo sabemos (sólo hay que mirar la composición de estos, sobre todos los A, B de cada categoría que son los equipos que compiten en divisiones más elevadas)que en estos equipos los jugadores/as de Cornellà se pueden contar con los dedos de una mano y aún te sobraría alguno... Por otro lado, equipos que están formados íntegramente por jugadores/as de Cornellà reciben una cantidad menor...

    Hilario.

    ResponElimina
  3. Exactament això és el que hi ha darrera de la nostra iniciativa Hilario. Aclarir cosetes. Hipotèticament hi ha un regalament de subvencions on es convinen criteris i es puntuen: Nombre d'equips, jugadors/es de Cornellà, i categoria. Jo vaig intentar que també es valorés la incorporació de jugadores (nenes i noies) i de persones i col·lectius més desafavorits als equips (discapacitats, situacions de pobresa, nova ciutadania...) però no m'en vaig en sortir.
    La veritat és que fa 15 anys que les subvencions són pràcticament iguals hagi passat el que hagi passat. CB Cornellà o UE Cornellà tenen molts jugadors i equips i reben més que ningú tot i que tenen molts nois de fora de Cornellà. Però jo crec que el problema comença al següent esglaó. Ningú està content amb la seva subvenció, perquè és molt poca part del pressupost de cada club, però no són comparables. Hi ha equips amb 2 equips federats que reben més que clubs amb 10 o 12, i que a sobre tenen quasi tots els jugadors/es de Cornellà i en categories més altes. Aquest és el problema, que no s'entenen les subvencions.

    ResponElimina
  4. Hola Arnau. Soc Carlos Gil Sojo,i vam compartir part de la nostra adolescència al C.B.Cornellà. Et segueixo pel bloc, i m'alegro de la teva progressió en política tot i que no comparteixo massa la vostra ideologia.
    seria possible quedar algun dia per xerrar amb tu de tot una mica, de tota la situació politica en general?. Gracies

    ResponElimina
  5. Buenas Carlos, quant temps! Envia'm un correu a l'Ajuntament i quedem. afunes@aj-cornella.es

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada