És Cornellà més conservadora i reaccionaria?

El 28 de novembre els catalans i les catalanes vam poder triar quin Parlament i quin Govern volíem per Catalunya, i ho vam fer participant de manera significativa. Segurament una part de Catalunya va votar en funció de la crisi econòmica i com cadascú l'estava afrontant, i segur que una altra part de Catalunya va votar en funció de com veia l'encaix de Catalunya a Espanya i com cada partit l'abordava.
Sigui per una clau o per l'altra, la qüestió és que la gent de Catalunya va decidir que el temps del Govern d'Entesa, l'injustament vilipendiat tripartit, havia d'acabar i van decidir posar-hi fi per la via democràtica; no votant als partits que hi hem format part els darrers 7 anys i prou. Després de perdre entre els tres partits del govern més de mig milió de suports, no queda altra que felicitar als guanyadors i als partits que han incrementat el seu suport, i esperar que aquests ho facin el millor que sàpiguen.
Tot i això, la gent d'ICV-EUiA creiem que haver tingut l'oportunitat de treballar per Catalunya des del govern ha valgut la pena. S'han fet més coses per la població més necessitada alhora que s'han fet coses diferents, que injustament no s'havien fet mai, i que calia fer. Ens sentim orgullosos i orgulloses d'haver contribuït a millorar Catalunya.
Desitgem que tothom aprengui dels errors i que ningú es cregui amb més poder del que les urnes li han donat. Tant de bo que el nou govern de Catalunya no retrocedeixi en polítiques socials, de lluita contra el canvi climàtic o de seguretat. Esperem i desitgem que el nou govern no torni a oblidar comarques com el Baix Llobregat i ciutats com Cornellà.
Des d'ICV volem donar les gràcies a tota la gent de Cornellà que ens heu donat suport en aquestes eleccions (3460 persones, més d'un 10%) i que ens ha convertit en un dels municipis de Catalunya on ICV-EUiA ha mantingut major suport. Gràcies! 
Tot i que avui l'hegemonia electoral i institucional dels parits de dretes (CiU, PP, Ciutadans, i SI) és clara a Catalunya, estem segurs que la situació és conjuntural i que els valors de l'esquerra encara són socialment majoritaris. Ni Catalunya, ni el Baix Llobregat, ni Cornellà són tant conservadors i reaccionaris com una simple lectura dels resultats ens diria.
Us proposem que sigueu tenint esperança. Estem convençuts que la crisi només te solucions des de l'esquerra. Per això seguirem apostant per la democràcia, per separar els diners de la política, perquè els més febles tinguin veu, perquè no s'oblidi la lluita obrera i de barri, perquè es redistribueixi la riquesa, i perquè no s'amaguin els Millets. Per no donar passos enrere i donar-los endavant amb una nova economia socialment justa i ecoloòicament sostenible.
ICV-EUiA apostem per la nova política, i farem oposició contundent al govern de Catalunya que vulgui tornar enrere, i aposti per l'opacitat i les retallades socials. Catalunya no es quedarà orfe de propostes i referents d'esquerres mentre les dones i homes d'ICV-EUiA puguem evitar-ho. S'obre un nou procés a Catalunya i també a Cornellà i al Baix Llobregat, un procés llarg on s'hi ha de sumar molta gent i on us proposem que ens acompanyeu. Potser (Per què no?), diumenge 28 també va començar el canvi a Cornellà que des d'ICV-EUiA demanem, us hi sumeu?

Comentaris