Els nostres barris primer

Dilluns passat vam plantejar en un acte al Centre Cívic de Sant Ildefons que ciutats com Cornellà i barris populars com Sant Ildefons necessiten un nou govern d'esquerres a Catalunya. I ho vam fer fent balanç de la gestió que ha fet el govern d'esquerres, i explicant les seves propostes per Catalunya i pels barris populars que planteja ICV-EUiA.
Ja fa uns dies que us vaig “penjar” en una altra entrada les dades més significatives d'inversió, subvenció i ajuts que el govern català ha realitzat a Cornellà, així que no hem repetiré.
Com vaig dir dilluns 22 acompanyant els candidats al Parlament Lorena Vicioso i Josep Vendrell, qui també ha estat Secretari de Relacions Institucionals i Participació del govern de Catalunya, cal explicar entre els nostres veïns i veïnes de Cornellà la important inversió i el desenvolupament de polítiques socials que ha fet el govern de Catalunya i que ha beneficiat com mai a Cornellà. Aquest govern ha fet més coses però sobretot s'han fet coses diferents i que no s'havien fet mai. Polítiques d'aigua, de memòria democràtica, Llei de barris.

Crec que hem de tenir clar que després de l'oblit de l'era Pujol, que Mas vol repetir, els governs d'esquerres ha tornat al mapa de la despesa de la Generalitat la nostra ciutat. Quant haguéssim trigat en construir les Escoles Ignasi Iglesias i Martinet en l'època Pujol? Haguéssim tingut Residència Teresa Duran, Parc de Bombers, Caserna dels Mossos o recuperació del Riu, amb Mas i Pujol? Jo crec que no. Ni la Generalitat hauria ajudat a la promoció d'habitatges públics, ni d'escoles Bressol, ni hauria promogut el reconeixement públic dels lluitadors i les lluitadores antifranquistes de Cornellà. Així de clar ho penso i crec que el candidat de CiU Artur Mas m'està donant la raó.
No van voler canviar la llei electoral i es queixen de la inversió del Govern a l'àrea metropolitana. En actes a tota Catalunya, excepte a l'àrea metropolitana de Barcelona, han justificat que les comarques amb menys població tinguin més pes electoral encara (allò d'una persona un vot no va per CiU) i tornin a tenir encara més inversió de la Generalitat.
I vull deixar clar que crec que el que ha fet el govern de la generalitat no és ni tant sols un política de discriminació positiva amb els barris metropolitans, sinó un redistribució equitativa dels recursos per salvar dèficits històrics. Les persones que viuen en municipis petits continuen rebent, lògicament, més recursos per capita. Tot i això, com ha canviat el Baix Llobregat en aquests darrers anys de govern d'esquerres!.
Però no podem oblidar que estem en crisi i necessitem més polítiques socials encara i un canvi de model econòmic també en comarques com el Baix Llobregat.
Com he dit en diversos actes en aquesta campanya s'està optant per dos models estructurats i cohesionats, un des de l'esquerra que aposta pel canvi de model productiu i les polítiques socials que representa ICV-EUiA i un que aposta per retornar a la precarietat, als serveis privats, a les sortides individuals de la crisi que representa CiU. Crec sincerament que ICV som l'aposta per la nova política. Per separar els diners de la política. Per no donar socialment passos enrere i donar-los endavant amb una nova economia socialment justa i ecològicament sostenible. CiU i també Zapatero són la vella política i les retallades socials que tant malament ens van a la gent treballadora i a ciutats com Cornellà i comarques com el Baix Llobregat.
Per això, la gent del Baix Llobregat, de Cornellà i de barris com Sant Ildefons, Gavarra, Riera o Almeda hem d'optar per l'esquerra, i perquè no, per ICV-EUiA.

Comentaris