Els altres serveis educatius de Cornellà.

Hem organitzat la visita amb la finalitat de conèixer diverses experiències d’atenció socioeducativa que es realitzen a Cornellà amb aquells joves que no segueixen els itineraris educatius ordinaris.

El tercer dels espais que hem visitat és l’Espai de Benvinguda Educativa (EBE) posat en marxa en el darrer curs escolar en conveni entre l’Ajuntament de Cornellà i el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. Aquest és un espai adreçat als nens i nenes nouvinguts que es troben entre els 8 i 16 anys. El període màxim d’estada en aquest centre és de 2 mesos, i l’atenció educativa al nens i nenes que hi assisteixen es complementa amb un programa d’atenció a les famílies d’aquests nens nouvinguts.
Crec que avui hem pogut confirmar que a Cornellà tenim molta sort de tenir en aquest serveis educatius uns equips professionals tant implicats i tan seriosos. Gràcies Marian, Raimon, Dolors, Sabina, Dolors, Begonya, Míchel, David, Àlex, i a la resta de persones que treballeu a la Carena, l'EBE, i el Llindar. Gràcies per l'acollida que ens heu donat avui, però també gràcies per la vostra implicació. Perquè implicació és el que cal per superar les dificultats burocràtiques i polítiques que sovint plantegen Administracions com l'Ajuntament de Cornellà, i els Departaments d'Educació i Treball, i centrar-vos en el que importa: atendre les necessitats dels infants i joves i de les seves famílies amb més dificultats es digui com es digui el projecte (PQPI, PGS. EBE, AA,..). Tant la gent d'ICV que hem estat a la visita, com els i les professionals que ens han acompanya estem d'acord en que només funciona un recurs educatiu si està pensat segons les necessitats de la zona, del barri, la ciutat i les seves persones.
Estic segur que molta gent comparteix la necessitat de posar recursos públics en atendre i reincorporar als i les joves com fan la Carena i el Llindar o per acollir amb qualitat als nens i nenes que arriben a Cornellà de països de fora d'Espanya com fa la gent de l'EBE, perquè doncs les administracions no hi apostem més i millor?
Que fotut és doncs quan, amb la que està caient, amb l'atur juvenil que tenim i l'abandonament escolar que hi ha, entitats com les Fundacions El Llindar i La Carena, que només treballen amb joves, no poden tenir els recursos que requereixen per fer la seva feina. Com pot ser que el Departament de Treball i el d'Educació portin quasi 20 anys, des de que s'està aplicant la LOGSE (la Reforma) i que s'aplica el concepte d”atenció a la diversitat”, sense concretar com s'atén als i les joves que no poden seguir l'escolarització més normalitzada o no graduen?

La solució és poder anar més a l'esquerra en polítiques com Educació i Treball a Catalunya i a Cornellà. Això també es decideix el 28 de Novembre i el Maig del 2011 quan escollim president i alcalde.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada