Montesa. 250 pisos més a Sant Ildefons?

Camuflat entre d'altres qüestions, en el darrer Ple Municipal es va aprovar un nou planejament pel sector Montesa de Cornellà. Quan dic camuflat vull dir que la resta de grups, en especial els del govern, no van donar massa explicació i van passar el rodet i punt. Nosaltres no hi hem donat suport ni ara ni abans, perquè ens genera molts dubtes polítics i urbanístics.
El sector Montesa és la zona de l'avinguda Sant Ildefons limitada per la carretera d'Esplugues per un extrem i per la comisaria de la Policia Nacional i el local de la Peña Dominó per l'altra. És un sector ,que com ja us vaig dir fa mesos, estarà afectat indirectament per l'Area Residencial Estratègica "Montesa" que està promovent l'Ajuntament d'Esplugues i que preveu construïr més de 500 habitatges per la part d'Esplugues que fa frontera amb Sant Ildefons. 
Així, com que Esplugues feia la seva actuació, Cornellà va decidir també fer la seva. El planejament aprovat per l'Ajuntament (PSC-CiU-PCC) el que preveu és urbanitzar els descampats/aparcaments de davant del Valmis,/cine Sandor, legalitzar el local de la Peña Dominó, rehabilitar o resituar els habitatges de la urbanització Palou construint un nou bloc de pisos a la zona, i fer més estreta l'avinguda Línia Elèctrica davant del Pavelló i el Montserrat per construïr un segon bloc de pisos.
De tot el que proposa el planejament només tenim clar la necessitat de regularitzar els habitatges del sector Palou, de la resta no veiem res massa clar, tot i que se'ns digui que són actuacions a futur. Cal fer 2 nous blocs d'EMDUCSA, que sumen 250 pisos, a Cornellà quan encara ens queden desenes per omplir en d'altres promocions? A quin preu sortirien els pisos? A 2500 euros el metre quadrat? Cal per això fer un bloc de pisos entre el pavelló i el CEIP Montserrat? Per què cal regularitzar el local de la Peña Dominó? No l'havia fet l'Ajuntament? Masses interrogants i massa poca informació com per hi puguem donar soport.

Comentaris