Més passes cap a una Cornellà més sostenible.

En el darrer Ple de l'Ajuntament de Cornellà, i amb el suport de tos els grups, es van aprovar tant el Pla d'acció per l'energia sostenible com el Pla director de la bicicleta de Cornellà. Per fi!
Us reprodueixo la intervenció que la companya Elisa Corral va fer al Ple:
En primer lloc volem agrair al regidor i als dos tècnics del departament de medi ambient la deferència d’haver-nos explicat tant detalladament el pla d’acció per l’energia sostenible com el pla director de la bicicleta i d’haver-se posat a la nostra disposició per aclarir qualsevol dubte.
Pel que fa al pla de la bicicleta, si no recordem malament, té el seu origen a l’agenda local 21, la qual va començar a desenvolupar, a l’any 2000, qui llavors era regidora de Medi Ambient, la Carme Romero, malgrat que llavors era un tema sense gaire interès i tot eren dificultats ja que Cornellà, segons algunes persones, era una ciutat que presentava molts problemes donades les característiques topogràfiques i que feien pràcticament impossible fer carrils bicis.
Per això avui, 10 anys desprès, no podem fer una altra cosa que felicitar-nos per haver superat amb èxit tantes “dificultats”. El esser humans tenim l’obligació de resoldre intel·ligentment els problemes , i això és el que sembla que s’ha fet.
Valorem positivament els processos participatius endegats llavors i continuats en aquest mandat que són els que han servit per donar diferents punts de vista i alhora per demostrar les diferents solucions.
Pel que fa al pla d’acció per l’energia sostenible valorem positivament que el treball iniciat, també, a l’anterior mandat tingui la seva culminació en aquest pla.
No em puc estar de recordar en aquest plenari que aquest ajuntament té des de fa alguns anys departament de Medi Ambient, que no de “mig ambient”, perquè hi hagut sempre un grup municipal amb sensibilitat i que va haver d’aguantar les bromes i no tan bromes aquí, allà, als mitjans de comunicació... etc per la utilització de la paraula “sostenible o sostenibilitat” o per fer de les energies renovables o l’ús de la bicicleta eixos fonamentals des seu discurs i de les seves polítiques.
De fet aquestes actituds persisteixen avui, i algunes persones encara consideren que allò de “pensa globalment i actua localment” és una entelèquia de l’ecologisme i no un compromís polític i civil.
De totes maneres és un orgull pel Grup d’Iniciativa haver contribuït a que altres grups i partits incloguin als seu programes la sensibilitat mediambiental, ja que la millor manera d’avançar és la unitat d’acció per tal de posar, en aquest cas des de Cornella, el gra de sorra que en permeti salvar el planeta i deixar els nostres fills i filles un món millor del que ens hem trobat.
Tornem a felicitar a totes les persones que hi han participat i treballat, per la seva implicació i per la qualitat de la feina feta que esperem sigui una realitat en un curt i/o mig termini sense gaire entrebancs, i que , per tant, aquests plans que se’ns presenten avui no ho siguin només d’un departament amb poca força, sinó que siguin assumits per tots el departaments de l’Ajuntament, que sigui un full de ruta que marqui totes les accions que s’entomin des de qualsevol part de l’equip de govern. Perquè sinó caldrà recordar la dita catalana: “una flor no fa estiu”

Comentaris