Contrastos en una Cornellà més sostenible.

A vegades, el calendari et genera situacions curioses. Dilluns assitia al centenari de la factoria Siemens de Cornellà i dijous aprovavem al Ple els Plans de la bici i l'energia sostenible de Cornellà. Si un retalla els discursos dels directius de Siemens de dilluns i els possa al costat dels pronunciats per l'equip de govern dijous pensarieu que hi ha 10 anys de distància dels uns als altres, i en aquest cas a favor de la multinacional, que mentre aquí feiem broma de l'ecologisme els altres feien negoci.Us adjunto l'article que publicarem al proper Cornellà Informa que explica millor tot plegat:

El darrer Ple de l'Ajuntament de Cornellà, amb el suport de tos els grups, va aprovar tant el Pla d'acció per l'energia sostenible com el Pla director de la bicicleta de Cornellà. És una bona notícia per la ciutat, i cal valorar molt positivament els seus processos participatius endegats fa uns anys i continuats en aquest mandat. Felicitem a totes les persones que hi han participat i treballat per la seva implicació i per la qualitat de la feina feta, per donar el seu punt de vista, aportar idees, reflexions i les solucions recollides als Plans. ICV també ens felicitem d'haver-ne contribuït tant des del govern municipal com des de l'oposició.
L'Ajuntament de Cornellà fa més d'11 anys que té departament de Medi Ambient propi perquè sempre ha tingut un grup municipal, el d'ICV, amb sensibilitat i que des de 1999 ha aguantat bromes i critiques de tot tipus per la utilització de la paraula “sostenible o sostenibilitat” o per fer de les energies renovables o l’ús de la bicicleta eixos fonamentals des seu discurs i de les seves polítiques. Aquestes actituds persisteixen avui, i algunes persones encara consideren que allò de “pensa globalment i actua localment” és una entelèquia de l’ecologisme i no un compromís polític i cívic. Per sort, poc a poc tothom va entenent que la sostenibilitat i la protecció del Medi Ambient és bàsica.
El Pla director de la bicicleta té el seu origen en l’agenda local 21 que es va començar a desenvolupar a l’any 2000, sent regidora de Medi Ambient la M Carme Romero. L'any 2000 "la bici" era un tema sense gaire interès, i tot eren dificultats. Per la majoria de responsables polítics i tècnics de Cornellà, a la nostra ciutat, donades les característiques topogràfiques i el tipus de carrers, és impossible tant fer carrils-bici com promoure l'ús de la bici en general. Per això avui, 10 anys desprès, ens felicitem per haver superat amb èxit tantes “dificultats”. Els éssers humans tenim l’obligació de resoldre intel·ligentment els problemes, i això és el que sembla que s’ha fet.
El Pla d’acció per l’energia sostenible iniciat, també, a l’anterior mandat té la seva culminació en aquest i mostra que Cornellà podia i pot fer una aposta més decidida per les energies renovables tant des de l'òptica pública com privada. És xocant que hagi costat tant veure la necessitat d'usar plaques fotovoltaiques o calderes de biomassa als equipaments municipals quan la primera empresa de la ciutat, SIEMENS, com molt bé ens va explicar en el seu president en centenari de l'empresa a Cornellà, ja fa anys que aposta per la sostenibilitat i l'energia neta com a línia productiva i de negoci. Coses de Cornellà...
Per Iniciativa però és un orgull haver contribuït a que d'altres persones, grups i partits incorporin la sensibilitat mediambiental, ja que la millor manera d’avançar és la unitat d’acció. Per això esperem que els Plans aprovats siguin una realitat sense gaire entrebancs. Que no ho siguin només d’un departament amb poca força, sinó que siguin assumits per tots el departaments de l’Ajuntament, que sigui un full de ruta que marqui totes les accions que s’entomin des de qualsevol part de l’equip de govern, que sigui el gra de sorra que posa Cornellà per salvar el planeta i deixar els nostres fills i filles un món millor del que ens hem trobat Caldrà recordar la dita “una flor no fa estiu”?

Comentaris